8. července 2016 • 14:52

Pelta oslovil Jarolíma, o reprezentaci má zájem. Čeká se na Boleslav

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta navrhl výkonnému výboru na uvolněný post reprezentační trenéra Karla Jarolíma z Mladé Boleslavi. Ten jeho návrh přijal a nyní se čeká na to, jak dopadnou pondělní jednání se středočeským klubem. Na pozici manažera Pelta navrhl Jaromíra Šetrleho. Výkonný výbor na pátečním zasedání zároveň jmenoval do funkce šéfa komise rozhodčích Poláka Michala Listkiewicze. Stávající komise byla odvolána.



"Karel Jarolím byl jediným, kterého jsem oslovil. Včera večer jsme spolu jednali o možnosti stát se trenérem reprezentace. Karel Jarolím projevil zájem, na pondělí jsme si pozvali na jednání pana Dufka (šéfa Mladé Boleslavi) a doufám, že zkraje týdne podepíšeme s Karlem Jarolímem smlouvu," řekl v pátek po zasedání výkonného výboru Pelta .

Jarolím: Trénovat národní mužstvo je ocenění a pocta
Video se připravuje ...

Ten také uvedl, že by Jarolím ještě pár týdnů setrval ve funkci trenéra Mladé Boleslavi. „Projevil zájem, že by na nějaký čas mohl ve středočeském klubu ještě působit. Jde především o předkola Evropské ligy. Myslím si, že bychom mu v tom dokázali vyhovět, ale pro zářijové zápasy reprezentace s Arménií (přátelské utkání) a Severním Irskem (kvalifikace MS), bychom ho chtěli mít už plně k dispozici pro národní tým,“ dodal Pelta.

O Jarolímovi se v souvislosti s reprezentací mluvilo už v minulosti. Zkušený kouč má za sebou úspěchy se Slavií, kterou dovedl k dvěma titulům a premiérovému postupu do základní skupiny Ligy mistrů, a s Mladou Boleslavi postoupil do pohárů. Vedení FAČR hledá nového kouče reprezentace poté, co Pavel Vrba po neúspěšném vystoupení na evropském šampionátu odešel do ruské Machačkaly.

Pelta navrhl na post reprezentačního trenéra Jarolíma
Video se připravuje ...

Listkiewicz novým předsedou komise rozhodčích

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR na zasedání jmenoval do funkce šéfa komise rozhodčích Poláka Michala Listkiewicze, který má nyní za úkol předložit návrh nových členů komise. Ta stávající byla odvolána.

"Teď máme jen předsedu a ten musí předložit návrh na novou komisi. Pan Listkiewicz nám představil svou vizi. Má představu, že by chtěl každý týden vyhodnocovat kolo, aby se řeklo, kdo pochybil, jaké jsou tresty," řekl novinářům předseda FAČR Miroslav Pelta.

Třiašedesátiletý Listkiewicz býval elitním evropským sudím. Pískal i finále MS 1990, nominován byl i na olympijské hry 1988, ME 1988 či MS 1994. Od roku 1989 působil v polské asociaci jako tiskový mluvčí, generální sekretář, místopředseda a mezi lety 1999 až 2008 i jako předseda. Momentálně je členem komise rozhodčích FIFA.

Komisi rozhodčích v závěru minulé sezony vedl Miroslav Tulinger, který nahradil Dagmar Damkovou . Ta v průběhu jara rezignovala kvůli pracovnímu vytížení v mezinárodních organizacích UEFA a FIFA.

Pelta našel na EURO hodně pozitivních věcí. Spoléhal na turecké výkyvy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud