14. listopadu 2016 • 12:00

Dánský kouč napřímo: Zápas s Českem? Nejradši bych ho nehrál

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek porazili dánští fotbalisté v kvalifikaci MS Kazachstán 4:1. Pak by nejradši celý reprezentační sraz rozpustili. Místo toho odcestovali do Česka, kde je zítra čeká v Mladé Boleslavi (20.30 ONLINE na iSport.cz) utkání proti domácímu výběru. To se trenérovi Dánů Agemu Hareidemu dvakrát nezamlouvá. „V ideálním případě bych byl radši, kdybychom sem neletěli a zápas se nehrál. Hráče totiž čeká náročný program,“ řekl v neděli dánským médiím.



Oba týmy po klíčových kvalifikačních bitvách oznámily, že důležití hráči dostanou volno a do přípravného utkání v Mladé Boleslavi zasáhnou náhradníci. Českou výpravu opustila čtveřice Sivok, Skalák, Hořava a posléze i nemocný Schick.

A podobně zareagovali i Dánové. Před úterním zápasem s Čechy dostalo volno hned několik opor. V týmu chybí Yussuf Poulsen (RB Lipsko), Andreas Cornelius (Kodaň), William Kvist (Kodaň) a kvůli zraněním budou chybět Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton) s Martinem Braithwaitem (Toulouse).

I proto by dánský kouč přípravný duel nejraději zrušil. „Navíc hráče nyní čeká náročný program. Příští týden se znovu rozjede Liga mistrů, ve které se kluby snaží probojovat do jarní fáze,“ řekl Hareide v neděli při setkání s médii. Dánský mistr FC Kodaň má v Champions League stále šanci na postup do jarního osmifinále.

Novák: Na Dánsko se hrozně těším, znám tam řadu hráčů
Video se připravuje ...

„Samozřejmě ale také víme, jak moc jsou tyto reprezentační termíny pro mezistátní duely důležité. Kdybychom tento nevyužili, hráli bychom ještě míň zápasů. I přesto jsem svazu řekl, že bych se bez něho obešel,“ stál si za svým kouč, jemuž dánské vedení nevyhovělo.

Padla i možnost přesunutí zápasu na březnový termín, ale ani ten Seveřanům nevyhovuje. Zatímco Dánové prostor před kvalifikačním duelem s Rumunskem mají, Češi už si naplánovali přípravu s Litvou, která je prověří před San Marinem. „To je snad ještě horší varianta. Ligy jsou v plném proudu a do toho Liga mistrů,“ mínil 63letý kouč.

Přátelské utkání bylo přitom domluveno dlouhou dobu dopředu. Čeští zástupci navrhli dánskému svazu listopadový termín a protistrana včetně trenéra Hareideho, tehdy s návrhem neměla problém. „Nemůžeme si dovolit odmítnout zemi jako je Česká republika, když nás osloví s žádostí o přípravný zápas,“ vysvětlil kouč Dánska, který v roce 2014 ještě jako trenér švédského Malmö vyřadil z 3. předkola Ligy mistrů pražskou Spartu.

Dánský trenér Ago Hareide na tréninku se svým asistentem
Dánský trenér Ago Hareide na tréninku se svým asistentem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud