9. května 2017 • 11:36

Nizozemce opět povede Advocaat. Van Gaal i Koeman reprezentaci odmítli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou reprezentaci Nizozemska znovu povede Dick Advocaat. Devětašedesátiletý kouč, jenž v minulosti postoupil s národním týmem na mistrovství světa i Evropy, vystřídá odvolaného Dannyho Blinda. Jméno nového trenéra oznámili po pěti týdnech hledání zástupci svazu.



O Advocaatově návratu k reprezentaci spekulovala v uplynulých dnech nizozemská média poté, co nabídku svazu postupně odmítli Louis van Gaal, Ronald Koeman, Frank de Boer, Henk ten Cate i německý kouč Roger Schmidt. Jeho novým asistentem bude bývalý reprezentant Ruud Gullit.

Advocaat působil u týmu Nizozemců už pětkrát, naposledy do loňského srpna, kdy se vzdal funkce asistenta a vyměnil ho za angažmá ve Fenerbahce Istanbul. V Turecku by také rád dokončil sezonu, reprezentačních povinností se naplno ujme v červnu, těsně před důležitým kvalifikačním zápasem s Lucemburskem, které je na programu 9. června.

Blind na lavičce Oranjes působil od léta 2015, mužstvu se ale pod jeho vedením nedařilo. V kvalifikaci MS 2018 je Nizozemsko po pěti zápasech až čtvrté v tabulce. Svaz Blinda odvolal na konci března po porážce v Bulharsku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud