Hynek Preisler
23. července 2014 • 11:45

Galacticos souží útok! Na půl roku ztratili Hubníka, kdo ho nahradí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smůla padla na útočníka Michala Hubníka, který se zranil a minimálně na půl roku vypadl ze sestavy ambiciózního Jablonce. „Hodně nás to mrzí, nicméně i takový je život. Věřím, že to Michal zvládne a v co nejkratším čase se zapojí zpátky, i když tuhle sezonu už asi těžko chytne,“ povzdychnul si kouč Baumitu Jaroslav Šilhavý.



V minulé sezoně nastřílel Hubník za „zelenobílé“ osm branek a byl nejlepším střelcem Baumitu. Martin Doležal sice vstřelil v posledním ročníku devět gólů, ale pouze dva za Jablonec, zbytek za Olomouc, ze které v zimní pauze na sever Čech zamířil.

31letý útočník se zranil v Rakousku na herním soustředění a vyšetření potvrdilo nejhorší možné zprávy: poraněné vazy v koleni!

„Je to minimálně na půl roku,“ litoval Šilhavý, který připustil, že jestli bude mít v našlapaném kádru problémy, bude to kvůli ztrátě Hubníka právě v útoku. Na soupisce má nyní v kolonce kanonýrů Martina Doležala a Tomáše Juna.

„Můžu hrát všechny čtyři ofenzivní posty. Záležet bude samozřejmě na trenérovi, na taktice, soupeři a výkonech, ale myslím, že na začátku budu hrát spíše podhrot,“ pověděl Tomáš Jun, na kterého bude kouč Šilhavý v útoku hodně spoléhat. „Věřím, že bude hrát v naší ofenzivě důležitou roli,“ řekl. Ale poohlíží po posile do útočných řad.

„Posty máme zdvojené, ale vepředu je to kvůli dlouhodobému zranění Hubníka složitější. Uvidíme, zda ještě podnikneme nějaké kroky směrem k doplnění v krátké době,“ přiznal Jaroslav Šilhavý s tím, že útočník by mohl přijít ještě v tomto přestupovém období. „Vyskytnout se něco může ještě teď,“ uzavřel Šilhavý.

Už v sobotu Jablonec čeká první zápas v „nové éře“ proti Brnu, které vede bývalý trenér Baumitu Václav Kotal.

Jak bude pravděpodobně vypadat sestava proti Brnu?
Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Pospíšil, Hübschman - Kopic, Jun, Čížek - Doležal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud