24. listopadu 2014 • 16:45

Skvělá záloha, hodně střelců... 5 důvodů, proč je Plzeň půlmistrem

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligu začali ztrátou v Příbrami, po třetím kole odvolali trenéra. Přesto se nyní fotbalisté Viktorie Plzeň vyhřívají na výsluní, díky poslední výhře proti Bohemians 1905 jim patří titul půlmistra. Zadarmo to ale ani zdaleka nebylo. Konkurence v podobě Sparty a Jablonce je více než silná. Podívejte se na 5 hlavních důvodů, proč jim zatím Plzeň ukazuje záda.



O góly se starají všichni

Sparta má Davida Lafatu a Bořka Dočkala , Jablonec táhne obránce Filip Novák. Nejlepší střelci Plzně Stanislav Tecl a Daniel Kolář mají na svém kontě góly jen čtyři. Jenže Viktoriánům to nijak neškodí, naopak se nespoléhají pouze na jednotlivce a odpovědnost na sebe umí vzít každý z týmu.

Proto Plzeň i bez vyhlášeného kanonýra nastřílela v lize nejvíce branek. Hned deset hráčů dalo za půl sezony dva a více gólů, což je skutečně obdivuhodná bilance.

Záloha je chloubou

Hlavní zbraní letošní Plzně je jednoznačně nadupaná záložní řada. Zatím se zdá, že neodvratný konec špílmachra Pavla Horvátha by nemusel Západočechy až tolik bolet. Do skvělé formy se totiž dostali Hořava, Vaněk i Hrošovský . Právě posledně jmenovaný je považován za budoucího vůdce, jeho kopací technika se té Horváthově blíží nejvíce.

Na krajích zase řádí navrátilci ze zahraničí Václav Pilař a Milan Petržela. Připravena je po zranění už i tradiční opora Daniel Kolář.

Zlepšená defenziva

Pokud na něco Plzeň dlouhodobě doplácela, byla to horší defenziva. I to se ale svěřencům Miroslava Koubka podařilo i bez zraněného Mariána Čišovského vylepšit. Viktoria je v ohledu obdržených branek druhá za Spartou, drží si průměr méně než jednoho inkasovaného gólu na zápas. To tvoří společně s ofenzivním potenciálem zabijácký mix.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:0
Video se připravuje ...

Koubek to trefil

Příchod Miroslava Koubka do Plzně provázelo mnoho otazníků. Část fanoušků se postavila spíše za odvolaného Dušana Uhrina mladšího, jiní zase zkušenému kouči vyčítali jeho minulost. Koubek ovšem tlak ustál s grácií, navíc mu vyšla většina zásadních tahů a inovací v týmu.

Plzeň se pod Koubkem vrátila k atraktivnímu ofenzivnímu pojetí, navíc, jak již bylo zmíněno, výrazně zpevnila defenzivu. Koubkovi se také podařilo konečně vylepšit obranné standardní situace, se kterými měla Plzeň velké problémy.

Klíčové duely na jedničku

Nejen Plzeň může hodnotit podzimní část ligy kladně. Jen bod, respektivě dva, za ní číhají hladoví vlčáci v podobě Sparty a Jablonce. Viktoria ovšem udělala pomyslný krůček vpřed ve vzájemných zápasech.

Jablonec Plzeň porazila ještě pod Uhrinem na domácí půdě 3:1, na stejném místě pak zničila ve šlágru pražskou Spartu. Přestože boj o titul je ještě otevřený, mistrem podzimu se stala Plzeň i díky výhrám proti největším konkurentům zaslouženě.

CELÝ SESTŘIH: Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 2:1
Video se připravuje ...

RENTGEN: Jak si Sparta naběhla v Plzni na vidle
Video se připravuje ...

RENTGEN: Jak vypadá útok Plzně? Málo přihrávek a zabere 10 vteřin
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud