25. ledna 2015 • 19:38

Rosický dovedl Arsenal k výhře! V poháru dal gól, na další přihrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický pomohl gólem a asistencí fotbalistům Arsenalu k postupu do osmifinále Anglického poháru přes Brighton ze druhé nejvyšší soutěže. Londýnský klub na rozdíl od dalších favoritů včetně ligového lídra Chelsea nezaváhal, i když Brighton snížil v závěru na konečných 2:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 1. • 17:00
Brighton & Hove Albion FC
Brighton & Hove Albion FC
2:3
ONLINE
25. ledna
17:00
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 50. O'Grady, 75. Baldock

Hosté: 2. Walcott, 24. Özil, 59. Rosický

Sestavy

Domácí: Stockdale – Bruno (63. March), Greer, Dunk, Bennett – Holla, Ince – Calderon, Forster-Caskey (82. Colunga), Baldock – O'Grady.

Hosté: Szczęsny – Chambers, Koscielny, Monreal, Gibbs – Flamini, Walcott (70. Sánchez), Ramsey, Özil (80. Coquelin), Rosický – Giroud (70. Akpom).

Karty

Domácí: Baldock, Holla, Greer, Dunk

Rozhodčí

Michael Oliver. Asistenti: M. Mullarkey, L. Betts. Čtvrtý rozhodčí: S. Hooper

Stadion

The American Express Community Stadium, Brighton

Rosický byl fantastický, takové hráče milujeme," řekl trenér Arsenalu Arséne Wenger na internetových stránkách londýnského klubu. "Když milujete fotbal, musíte milovat i Rosického. Navíc má i skvělý charakter. Mám obrovskou radost, že dal dneska gól," přidal francouzský kouč.

Rosický podal skvělý výkon, na hřišti byl téměř u každé nebezpečné akce Gunners. Potřetí z posledních čtyř zápasů nastoupil v základní sestavě a poprvé o sobě dal výrazně vědět ve 24. minutě.

To si od čáry navedl před šestnáctkou domácích míč na střed a pak kolmicí podél dvou obránců uvolnil na hranici ofsajdu Mesuta Özila. Německý reprezentant pak zblízka obstřelil gólmana a získal Arsenalu vedení 2:0.

VIDEO: Asistence Tomáše Rosického při druhém gólu 

 VIDEO: Parádní branka Tomáše Rosického

JAK CHVÁLIL ROSICKÉHO TRENÉR WENGER? "KDYŽ MILUJETE FOTBAL, MILUJETE ROSICKÉHO." VÍCE ZDE>>>

Brighton krátce po změně stran snížil, když rychle vrátil míč před branku, od níž jej předtím nedostatečně daleko odkopl Rosický. Reprezentační záložník, jenž dnes vedl tým jako kapitán, ale své drobné pochybení ihned napravil. Přerušil liknavou rozehrávku domácích, obral jednoho ze zadáků o míč a pohledem doprava a nahrávkou na opačnou stranu Oliveru Giroudovi zmátl soupeře. Francouzský útočník mu narazil obloučkem a Rosický z voleje vypálil šajtlí ze 17 metrů krásně a přesně.

Pak ještě nadchl slalomem, který zastavil protivníkův bek rukou a dostal za to žlutou kartu, a také přihrávkou do šance Aaronovi Ramseymu. Devatenáctý tým druhé ligy sice snížil, víc už však nesvedl a do osmifinále jde Arsenal.

Radující se Theo Walcot
Radující se Theo Walcot

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud