jon
3. srpna 2015 • 04:50

Čech o triumfu nad Chelsea: Čekal jsem nějakou kulišárnu

Autor: jon, Karel Häring
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí zápas, třetí vyhraná trofej, k tomu čisté konto a klíčový zákrok vypjatého utkání. Petr Čech premiéru za Arsenal na anglické půdě proti Chelsea zvládl nejlepším možným způsobem. Těšilo ho i pozitivní přivítání z řad příznivců obou táborů. "Fanoušci mají ke mně respekt, což jsem strašně ocenil," pochvaloval si 33 letý gólman.



Musel to být hodně zvláštní pocit. Nastupovat proti týmu, kde jste strávil dlouhých jedenáct let a vyhrál všechny možné trofeje, to člověk nemůže zůstat úplně v klidu. Co se asi honilo hlavou Petru Čechovi v premiéře proti Chelsea?

"Musím říct, že jsem od spoustu známých dostal vzkazy, abych si nepletl dresy. Jenže když jste na hřišti, fungujete tak, abyste podal co nejlepší výkon a pomohl spoluhráčům," přiznal český gólman po zisku anglického Superpoháru, poprvé v barvách Arsenalu.

Utkání zvládl Čech s velkou bravurou. Většinu času moc práce neměl, když ale bylo nejvíc potřeba, perfektně zakročil. Zaskvěl se v druhém poločase, když v 69. minutě zlikvidoval povedený přímý kop Oscara. Zvládl i souboj nervů s Ivanovičem, který se mu před rozehráním standardky snažil clonit před brankou.

VIDEO: skvělý zákrok Petra Čecha proti Chelsea

"Tím, že Oscar nebo kdokoliv jiný, mě velice dobře znají, tak jsem si myslel, že se budou snažit vymyslet nějakou kulišárnu," zamyslel se Čech. "Proto jsem vlastně ani nešel napřed, čekal jsem, co se bude dít. Vystřelil velice dobře, jsem rád, že jsem se tam dostal."

Čech je v Anglii opravdovou legendou. To dokládá i chování fanoušků. Příznivci v modrém i červeném svorně tleskali české reprezentační jedničce. Ti z Chelsea navzdory tomu, že se jejich klubová ikona rozhodla pro odchod k londýnskému rivalovi.

Hodně se řešilo, jak ostrý start rovnou proti svému takřka mateřskému klubu dopadne, jaké na něj budou na tribuně reakce. Čech se ale dočkal uznalého aplausu vyprodaného Wembley. "Musím říct, že to bylo velice pozitivní z obou stran. Vnitřně mi to udělalo radost. Fanoušci mají ke mně respekt, což jsem strašně ocenil," těšilo Čecha.

Po závěrečném hvizdu nezapomněl ani na své bývalé trenéry a spoluhráče. Pozdravil se s trenérem José Mourinhem . Rozmlouval také s Johnem Terrym či Thibautem Courtoisem . S mužem, který Čecha vytlačil z branky Chelsea, se přátelsky objal.

"Popřáli jsme si štěstí do sezóny a bavili jsme se, jak se kdo má, co doma a takové ty běžné věci. Pozdravil jsem všechny kluky, ale nebylo moc času na nějaké velké vybavování," prozradil na svých internetových stránkách.

Sprcha šampaňským neminula ani Petra Čecha. První anglická trofej v sezoně pro Arsenal se prostě musela oslavit.
Sprcha šampaňským neminula ani Petra Čecha. První anglická trofej v sezoně pro Arsenal se prostě musela oslavit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud