7. srpna 2015 • 13:22

Van Gaal vyřadil De Geu z nominace. Máme s ním problémy, zdůvodnil

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z jedničky až brankář číslo tři? David De Gea nebude chytat v sobotním utkání proti Tottenhamu Hotspur, patrně se neobjeví ani na lavičce náhradníků. Pro úvodní duel Premier League ho nechce využít trenér Louis van Gaal. „Zápas by nezvládl,“ vysvětloval na páteční tiskové konferenci.



Van Gaalovo rozhodnutí okamžitě vyvolalo spekulace, zda se neblíží De Geův přestup do Realu Madrid. O transferu se mluví a píše celé léto. Kluby dokonce vedly konkrétní jednání a španělský gólman se netajil tím, že má o přestup velký zájem.

To je zřejmě hlavní důvod, proč ho Van Gaal nechce postavit. Nedávno zmínil, že v sestavě se budou objevovat jen ti, co chtějí hrát z Manchester United. Navíc se obává o De Geovu koncentraci, která by mohla jeho tým v zápase poškodit. Prý byl ovlivněn všemi spekulacemi o jeho budoucnosti.

„De Gea hrát nebude. Máme s ním jisté problémy. Je to jen lidská bytost a beru to víc z pohledu člověka než hráče, tohle nemůže zvládnout. Musíme se zamyslet nad tím, kdo v brance začne,“ řekl Van Gaal.

Očekává se, že jedničkou bude letní posila Sergio Romero. Na Old Trafford dorazil před dvěma týdny jako volný hráč po skončení smlouvy v Sampdorii. Zatím ale neodchytal za „rudé ďábly“ jedinou minutu. V úvahu tak připadá i dvaadvacetiletý Sam Johnstone, který v přípravě zasáhl do čtyř do zápasů.

Kdo může chytat za Manchester United místo Davida De Gey?

60 % SERGIO ROMERO
Přišel před dvěma týdny jako volný hráč, ale přípravě neodchytal ani minutu. Na druhou stranu není tajemstvím, že Van Gaal ho dobře zná dlouhé roky. Kdysi Romeru trénoval v AZ Alkmaar.

35 % SAM JOHNSTONE
Má reálnou šanci nastoupit. V přípravě naskočil do čtyř zápasů a Van Gaal s ním byl spokojený.

5 % ANDERS LINDEGAARD
Spíš se očekává, že přestoupí jinam. Od vedení United má zelenou k jednání s jakýmkoliv zájemcem. Za transfer nebude chtít klub ani libru.

0 % VICTOR VALDÉS
Bez šance. Podle Van Gaala na jaře odmítl hrát v některých zápasech za rezervní tým, tím u něj skončil. S prvním týmem ani netrénuje a očekává se, že brzy odejde.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud