4. října 2015 • 14:00

Chelsea je bídná. Ale Abramovič zatím nechá Mourinha přežít

Autor: pod, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovská Chelsea si připsala další prohru. Po osmi kolech Premier League je tak s pouhými osmi body šestnáctá. Většina trenérů by se bála o místo. Ale José Mourinho? „Pokud mě Chelsea vyhodí, přijde o nejlepšího trenéra ve své historii,“ prohlásil sebevědomě. A podle všeho s ním majitel klubu Roman Abramovič ještě neztratil trpělivost.



Chelsea vyhrála z osmi zápasů v nové sezoně jen dva. Zažívá tak nejhorší ligový start za posledních 35 let. Navíc podpořený nezáživnou hrou a tragickou obranou. Ta inkasovala v lize už sedmnáct gólů. „Jsem si jistý, že skončíme v nejlepší čtyřce,“ tvrdil přesto Mourinho . „Pokud mě chce Chelsea vyhodit, musí mi dát výpověď. Já neutíkám,“ dodal.

Majitel londýnského klubu Roman Abramovič ovšem už v minulosti mnohokrát dokázal, že s tím problém nemá. Poznal to i sám Mourinho. Ten byl odvolán v roce 2007 po remíze 1:1 s norským Trondheimem v Lize mistrů. V lize byl na pátém místě.

I když se tentokrát nachází v ještě horší pozici, výpověd se nechystá. Jak informoval web deníku Daily Mail, Mourinhovi vyslovilo podporu vedení klubu na zvláštní schůzce, která následovala po sobotním utkání. Není však známo, zda je Mourinhovo setrvání podmíněno.

Argument, že Mourinho s týmem získal v minulé sezoně ligový titul, je však každým dnem slabší. Ruský majitel je totiž i z byznysu zvyklý dívat se hlavně do budoucnosti.

2446907:gallery:true:true

Konec kvůli Terrymu?

Ještě jedna věc byla údajně v roce 2007 za Mourinhovým odchodem z Chelsea. Portugalec se měl pohádat s kapitánem Johnem Terrym. To byl pro vedení signál, že už nezvládá kabinu.

Terry je velkým tématem v Anglii i nyní. Mourinho už ho v sezoně několikrát posadil a zkušený obránce s tím pochopitelně není spokojený. Hrozí další konflikt? Nebo si tentokrát charismatický kouč hráče ohlídá?

I to může rozhodnout o tom, zda bude Mourinho pokračovat v roli trenéra Chelsea. Přestože on sám o sobě nepochybuje, Abramovič to může cítit jinak.

Trenér Chelsea José Mourinho si i přes další porážku svého týmu věří
Trenér Chelsea José Mourinho si i přes další porážku svého týmu věří

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud