2. září 2016 • 19:53

Kloppa naštvali skauti. Liverpoolu utekl skotský Bale do Německa

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý trenér Jürgen Klopp má za sebou v Liverpoolu, kde už druhou sezonu působí, první nešvar. Naštvalo jej, že kluboví skauti bez povšimnutí nechali odejít talentovaného záložníka Olivera Burkea z druhé anglické ligy do bundesligového RB Lipsko. Německý klub za 19letého fotbalistu Nottinghamu Forest zaplatil přes 15 milionů liber (480 milionů korun) a udělal z něho nejdražšího skotského hráče v historii.



Je to věc, na které si 49letý trenér zakládá od angažmá v Mohuči či v Borussii Dortmund. Nekupuje velké hvězdy, naopak, snaží se je produkovat. Způsobem, že přivádí do svých týmů mladé perspektivní hráče a pracuje s nimi.

Proto byl Jürgen Klopp podle informací britského tisku pekelně rozzlobený na liverpoolské skauty. Nedostatečně si totiž všímali 19leté skotské naděje, která bez většího povšimnutí zamířila z druholigového Nottinghamu Forest do kádru bundesligového nováčka.  Zatímco lovci talentů Burkea ignorovali,  Klopp údajně o hráči věděl a velice se mu zamlouval.

Není se čemu divit. Na začátku letošní sezony měl devatenáctiletý fotbalista obrovskou formu. V dresu Nottinghamu nastřílel ve čtyřech zápasech čtyři branky.

Nyní však šikovný křídelník, který může nastoupit na obou krajích a je označován za skotského Garetha Balea, hájí barvy německého klubu RB Lipsko. To nemělo, i díky bohatému majiteli klubu v zádech, problém zaplatit částku kolem 15 milionů liber (cca 480 milionů korun). Jeho hodnota byla přitom dle specializovaného serveru transfermarkt.com „pouhých“ 250 tisíc liber (8 milionů korun).

Že se jedná o velký talent ostrovního fotbalu, svědčí i nedávná snaha Anglické fotbalové asociace, která se snažila přesvědčit rodáka z Kirkcaldy, aby v mládežnických reprezentacích hájil barvy právě Anglie. Burke však odmítl s tím, že se cítí jako Skot a chce hrát za svoji rodnou zemi.

SESTŘIH Premier League: Tottenham – Liverpool 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud