26. července 2009 • 03:00

V anglickém Manchesteru hoří vášně

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Válka se vším všudy. V anglickém Manchesteru hoří plameny vášní. Vše kvůli jedné reklamě. Hodně kontroverzní reklamně. Kluboví bosové Manchesteru City zle provokují své odvěké (úspěšnější rivaly) United.



O co jde? Město vyzdobily modré plakáty se siluetou Carlose Teveze. Stojí na nich jen tři slova – WELCOME TO MANCHESTER, tedy Vítej v Manchesteru.

Nebylo by na tom nic špatného ani nepřátelského, nebýt důrazný útočník ještě v minulé sezoně velkým miláčkem fanoušků United, v jejichž dresu strávil dvě sezony.

Takto posílal Tevez polibky fanouškům United

Carlos Tevez Carlos TevezFoto ČTK/AP

Do City putoval až 13. července. Za 25 milionů liber (asi 751 milionů korun).

„Arogance přichází v mnoha různých podobách. O této si myslím, že je ubohá,“ komentoval propagační krok svého úhlavního soupeře trenér anglických šampionů Alex Ferguson.

„Je to jako jeden z těch válečných inzerátů na vstup do armády – Vaše země Vás potřebuje,“ rozčiloval se legendární Skot.

Za jeho příkrou reakcí může stát i trocha nervozity. Vždyť po letech, kdy se ve spojitosti s půlmilionovou metropolí bylo spojováno jméno jediného špičkového klubu, může přijít revoluce.

S podporou bohatých arabských šejků míří City mezi fotbalovou smetánku. Do špice mají tým posunout megalomanské nákupy hvězdných posil – Barryho, Teveze, Adebayora nebo Cruze.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud