23. srpna 2014 • 18:05

Courtois čaroval! Zneškodnil nájezd soupeře, Čech se díval z lavičky

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jestli někdo pochyboval o výběru jedničky Chelsea, už nemusí. Thibaut Courtois znovu prokázal, že sázka na něj není chyba. V ligovém utkání s Leicesterem (2:0) vytáhl ze svého arzenálu hned několik prvotřídních zákroků, kterými pomohl londýnskému klubu k vítězství. To se přitom nerodilo lehce.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 8. • 16:00
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
23. srpna
16:00
Leicester
Leicester
Góly

Domácí: 63. D. Costa, 77. E. Hazard

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matić, Fàbregas – Schürrle (64. Ramires), E. Hazard, Oscar (70. Willian) – D. Costa (80. Drogba).

Hosté: Schmeichel – De Laet, Morgan (C), Moore, Konchesky – Mahrez (68. Albrighton), King, Hammond (73. Taylor-Fletcher), Schlupp – Nugent, Ulloa (85. Wood).

Náhradníci

Domácí: Čech, Luís, Zouma, Ramires, Mikel, Willian, Drogba

Hosté: Hamer, Wasilewski, Albrighton, Knockaert, Hopper, Taylor-Fletcher, Wood

Karty

Hosté: Hammond

Rozhodčí

Mason – Mullarkey, Wilkes

Stadion

Stamford Bridge, London

Návštěva

41 604 diváků

„What a goalkeeper! What a save!“ Fanoušci Chelsea oslavují belgického brankáře. Na sociálních sítích Courtoise chválí a obdivují jeho zákroky. Hlavně ten z 55. minuty, ještě za nerozhodného stavu nedovolil Leicesteru ujmout se vedení.

Soupeřův útočník David Nugent byl přitom ve stoprocentní šanci. V jasné gólovce, kterou měl proměnit. Po rychlém brejku postupoval na Courtoise zcela osamocený. Mohl provést cokoliv, vybral si střelu k bližší tyči.

Jenže talentovaný gólman, který vystrnadil z branky Chelsea Petra Čecha, dlouholetou jedničku, skvěle vyběhl a reflexivním zákrokem Nugentův pokus zneškodnil. „Úžasný zákrok,“ psali fanoušci i britští reportéři přímo ze Stamford Bridge.

VIDEO | Vynikající zákrok Courtoise za stavu 0:0

Na stadionu Chelsea nastoupil Courtois v ostrém zápase vůbec poprvé, což ho ale nikterak nepoznamenalo. Vedle zmíněného zákroku spolehlivě sbíral ze vzduchu jeden centr za druhým a po střelách fotbalistů Leicesteru si připsal řadu zásahů.

V prvním poločase musel k zemi, aby vyrazil Mahrezovu pecku zpoza velkého vápna. Důležité bylo i pokrytí soupeřovy rány krátce po přestávce, kdy Chelsea lacino přišla o balon na vlastní polovině.

Zahanbit se ovšem nenechal ani brankář Leicesteru Kasper Schmeichel, syn legendy Manchesteru United. Dvakrát se vytasil výtečnou robinsonádou proti Branislavu Ivanovičovi, skórovat zabránil i Cesku Fábregasovi. Balon za jeho záda protlačil až Diego Costa v 63. minutě, druhý gól přidal Eden Hazard.

Český gólman Petr Čech sledoval utkání opět jen z lavičky náhradníků.

VIDEO | Zákrok brankáře Leicesteru Kaspera Schmeichela

První gól Chelsea v duelu Premier League proti Leicesteru vstřelil Costa
První gól Chelsea v duelu Premier League proti Leicesteru vstřelil Costa

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud