16. července 2015 • 10:17

Neposlušný Valdés dostane v United kopačky. Musí pryč, tuší kouč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půl roku a konec. Takhle si gólman Victor Valdés svou budoucnost v Manchesteru United nepředstavoval. Jenže odmítl hrát za rezervu klubu, rozzuřil manažera Louise van Gaala a ten má jasno: „Nevyznává stejnou filozofii jako já, vidím jedinou možnou cestu, jeho odchod z klubu,“ prohlásil nizozemský manažer směrem k bývalému brankáři Barcelony.



Valdés dal v roce 2014 vale Barceloně a podepsal smlouvu v lednu jako volný hráč kontrakt v Manchesteru United. Jenže po pár měsících to vypadá, že se blíží konečná i na Old Trafford.

Třiatřicetiletý brankář není s týmem na turné po USA, připravuje se s klubovými fyzioterapeuty v anglickém Carringtonu a zdá se, že si přitom může pomalu balit kufry a chystat se na další stěhování. Zájem o jeho služby mají Valencie i některé turecké kluby.

„Valdése jsem nebral na turné, protože se nedrží mé filozofie jak hrát fotbal, a jak si udržet zápasový rytmus,“ řekl Van Gaal. „Loni odmítl hrát v rezervním týmu, což jen potvrdilo, že není ochoten uplatňovat filozofii, kterou v klubu máme a jakou se má řídit brankář v Manchesteru United. Pokud toho není schopný, je jediné řešení. A tím je odchod z klubu,“ má jasno kouč „rudých ďáblů“.

„Pro nás je to velké zklamání. Mysleli jsme, že bude následovat naši filozofii. Je to škoda, protože jsme mu dali příležitost rehabilitovat a pak dostal i smlouvu. Následně měl samozřejmě chytat. Pokud nebyl v roli jedničky, tak měl přijmout pozici dvojky,“ myslí si Van Gaal. Valdés v lednu 2015 podepsal v klubu smlouvu na osmnáct měsíců a odchytal dva duely.

V tu chvíli vše vypadalo idylicky. „Pracoval jsem s Louisem van Gaalem během mého působení v Barceloně, a to, že budu mít možnost s ním pracovat i v Manchesteru United je splněný sen,“ řekl gólman po podpisu smlouvy. Do Anglie přitom přijel původně proto, aby se zotavil po vážném zranění kolena.

Teď to vypadá, že se s Valdésem na Old Trafford nepočítá a do klubu by mohl zamířit Argentinec Romero, který po sezoně skončil v italské Sampdorii Janov. „Nebudu nic říkat o naší strategii,“ prohlásil stroze nizozemský kouč United. Než se brankářský rébus vyřeší, bude jedničkou De Gea a záda mu budou krýt Sam Johnstone a Anders Lindegaard.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud