17. dubna 2016 • 04:15

Raketovější start než Ronaldo! Zázračný školák z United udivuje svět

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoznačný objev sezony. Teprve osmnáctiletý mladíček Marcus Rashford ohromil svými výkony nejen anglickou Premier League, ale i celý fotbalový svět. A co víc, jeho raketový start mezi profesionály je tak výjimečný, že mu můžou závidět hvězdy, jakými jsou Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.



Věkem ještě školák, přesto hbitý útočník Rashford ničí týmy Premier League. Arsenal si letos zase dělal zálusk na titul, ale v klíčovém období narazil na Manchester United s neznámým klučinou na hrotu, který nastoupil poprvé v nejvyšší anglické soutěži.

Petra Čecha v bráně si dvakrát vychutnal a „Gunners“ prohráli důležitý zápas. Zato United měli nového hrdinu, který se stal ze dne na den základním kamenem sestavy trenéra Louise van Gaala. Ten se nebál dát bezejmenému hráči šanci a on ji za pačasy chytil až výjimečně.

2612609:gallery:true:true

Talentovaný útočník má střílení gólů zřejmě hluboko zakořeněné ve své DNA. V posledním odehraném kole svým mazáckým gólem patičkou poslal tradiční klub Aston Villu do druhé ligy po 28 letech a završil tak první a zároveň nejlepší měsíc a půl své kariéry.

2673345:gallery:true:true

Za první tým „Rudých ďáblů“ nastoupil reprezentant Anglie do 18 let k dvanácti utkáním a v nich se hned SEDMKRÁT prosadil! Že jde o výjimečnou statistiku potvrzuje třeba fakt, že Marcus Rashford válí v dresu Manchesteru víc, než ve svých začátcích hvězdný Cristiano Ronaldo

Fenomenální Portugalec svých prvních šest gólů za Manchester vstřelil během 40 zápasů a to byl tehdy stejně starý jako nynější objev "Red Devils". Ano, tenhle mladíček zastínil i start možná největší současné fotbalové star.

V situacích před brankou se chová jako chladnokrevný zabiják. Je v nich tak dobrý, že v letošní sezoně se může z hlediska úspěšnosti střelby poměřovat i s Lionelem Messim . Argentinec totiž má procentuální úspěšnost střelby pouze 18 %, za to ještě nedávno zcela neznámý Rasfhord dá gól z každé druhé střely. 

„Je to osvěžující a příjemné vidět v týmu United někoho takového. Gratuluji, Marcusi, k dalšímu skvělému představení,“ řekl nedávno na adresu Rashforda David Beckham , další legenda Manchesteru. Podtrhuje to fakt, že vytáhlý střelec našlápnul výjimečně do velkého světa fotbalu a jeho kariéru se vyplatí sledovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud