6. března 2017 • 18:29

Revoluční zbraň Čecha! Chytal v rukavicích s chlazením a šněrováním

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Technologie ve fotbale neustále doznává nových pokroků. Za posledních 10 let prošly kopačky hráčů obrovskou revolucí. A pozadu nechtějí být ani muži mezi třemi tyčemi, kteří ke svému řemeslu používají především ruce. Brankář Arsenalu Petr Čech v sobotním šlágru proti Liverpoolu oblékl speciální rukavice, které vypadají zcela jinak, než na které byly dosud brankáři zvyklí a také se odlišně chovají.



Šněrování, chladící technologie či speciální latexový materiál. Ano, opravdu se bavíme o nových rukavicích českého brankáře Petra Čecha , který revoluční novinku vyzkoušel poprvé v ostrém utkání v sobotu proti Liverpoolu.

Co je tedy na nových „zbraních“ jedničky Arsenalu tak nevšední? Začněme třeba šněrováním. Klasické rukavice fungují na principu suchého zipu, ty Čechovy mají speciální s otočným kolečkem, které je stahuje. Nehrozí tak v případě opotřebení slabé utažení, na čemž si brankáři zakládají.

Český brankář Petr Čech před zápasem s Liverpoolem
Český brankář Petr Čech před zápasem s Liverpoolem

Další zajímavostí je prodloužení rukavice. Běžný typ končí u zápěstí, tento model je protažený až přes předloktí. Puma navíc zvolila speciální latexový materiál na přední i zadní stranu. Ten má pomoci při chytání míče, okamžitému vyhození a děrování s dýchacími prostory na přední straně umožňuje lepší chlazení a zamezuje pocení ruky.

Štěstí však českému brankáři v prvním ostrém zápase rukavice nepřinesly. „Kanonýři“ podlehli na Anfield Road Liverpoolu 1:3 a s ani jednou brankou nemohl Čech nic dělat.

Naopak musel několikrát hasit chyby obranné čtveřice, která rozhodně nepůsobila jistým dojmem. Především dva zákroky proti Phillippemu Countinhovi byly z dílny těch náročných.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Arsenal 3:1. Firmino a Mané řádili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud