2. května 2017 • 08:05

SESTŘIHY: Tottenham porazil Arsenal 2:0, Liverpool vyhrál supergólem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea zvítězili v 35. kole anglické ligy na hřišti Evertonu 3:0 a v čele tabulky mají čtyřbodový náskok před Tottenhamem. Ten ovládl severolondýnské derby dad Arsenalem. Spurs zvítězili 2:0. Manchester United odmítl využít příležitost dotáhnout se bodově blíže k třetímu místu. Výhru nad Swansea ztratil těsně před koncem utkání. Těšit ho může, že prodloužil sérii bez porážky na 25 zápasů. Manchester City rovněž pouze remizoval. Na hřišti Middlesbrough hrál 2:2. Sunderland prohrál doma s Bournemouthem 0:1 a je prvním sestupujícím týmem. Liverpool naopak mohl slavit, když vyhrál 1:0 na půdě Watfordu.



Z V R P Skóre B

Zatímco na podzim svěřenci Jürgena Kloppa na Anfieldu rozstříleli Watford 6:1, tentokrát jim k vítězství stačila jediná trefa, která však stála zato. V samém závěru první půle Lucas Leiva poslal míč do vápna na Emreho Cana a německý reprezentant nůžkami trefil levý horní roh domácí branky.

Hosté měli navrch, ale další gól se jim přidat nepovedlo. V 94. minutě mohli o těsnou výhru přijít, ale střelu Sebastiana Prödla zastavilo břevno. Týden po překvapivě domácí porážce s Crystal Palace vybojoval Liverpool třetí venkovní vítězství za sebou.

SESTŘIH Premier League: Watford - Liverpool 0:1. Rozhodla Canova paráda
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 4. • 17:30
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2:0
ONLINE
30. dubna
17:30
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 55. Alli, 58. Kane

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Trippier (88. Walker), Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli (90+1. Moussa Sissoko), Son Heung-min (79. Dembélé) – Kane.

Hosté: Čech – Gabriel (75. Bellerín), Koscielny, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka (65. Welbeck), Ramsey, Gibbs – Özil, Alexis Sánchez – Giroud (81. Walcott).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Wimmer, Walker, N'Koudou, Sissoko, Dembélé, Janssen

Hosté: Ospina, Holding, Bellerín, Iwobi, Coquelin, Welbeck, Walcott

Karty

Domácí: Kane

Hosté: Gabriel, Giroud, Monreal

Rozhodčí

Stadion

White Hart Lane, London

Tottenham měl dvě velké šance v rozmezí 22. a 25. minuty, Alli ani Eriksen ale netrefili branku Arsenalu. "Kanonýři" se postupem času osmělili a v 38. minutě Ramsey přízemní střelou protáhl gólmana Llorise, stejně jako v závěru poločasu na druhé straně Vertonghen prověřil Čecha.

Krátce po změně stran zneškodnil bývalý reprezentační gólman i Wanyamův pokus. V 55. minutě ještě vyrazil Eriksenovu střelu, na Alliho dorážku už však stačit nemohl a "Kohouti" šli do vedení. Hned vzápětí po Gabrielově zákroku na Kanea nařídil rozhodčí Oliver penaltu, kterou sám faulovaný hráč střelou k tyči proměnil.

S 21 góly druhý nejlepší střelec anglické ligy Kane se stal prvním hráčem Tottenhamu, který skóroval v pěti severolondýnských derby po sobě. Čech od sezony 2011/12 čelil 15 pokutovým kopům a ani jeden z nich nedokázal chytit. Podržel ale Arsenal v 68. minutě při další povedené střele Vertonghena i posléze při Kaneově a Alderweireldově zakončení.

Tottenham v posledním derby hraném na stadionu White Hart Lane udržel domácí neporazitelnost. Celkově vyhrál posledních devět duelů a už čtyři zápasy nedostal gól. Na druhé straně nemohl být Arséne Wenger po jubilejním 50. derby na lavičce Arsenalu spokojen.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Arsenal 2:0. Domácí rozhodli dvěma góly za tři minuty, Čech neměl šanci
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 4. • 15:05
Everton FC
Everton FC
0:3
ONLINE
30. dubna
15:05
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí:

Hosté: 66. Pedro, 79. Cahill, 87. Willian

Sestavy

Domácí: Stekelenburg – Holgate, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye, Davies – E. Valencia (72. Koné), Barkley, Calvert-Lewin (72. Mirallas) – R. Lukaku.

Hosté: Courtois – Azpilicueta, Luiz (82. Aké), Cahill (C) – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro (82. Fàbregas), E. Hazard (85. Willian) – D. Costa.

Náhradníci

Domácí: Robles, Koné, Mirallas, Barry, Lookman, Pennington, Kenny

Hosté: Begović, Fàbregas, Zouma, Aké, Willian, Batshuayi, Chalobah

Karty

Domácí: Calvert-Lewin, E. Valencia, Gueye

Hosté: Cahill, Azpilicueta, D. Costa, E. Hazard

Rozhodčí

Moss – Smart, Halliday

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Everton měl proti Chelsea hned na začátku velkou šanci, střela dvacetiletého Calverta-Lewina ale skončila na tyči. Až dvacet minut po přestávce otevřel skóre střelou zpoza vápna Pedro a o chvíli později po Hazardově standardce vyrazil gólman Stekelenburg míč pouze do Cahilla, od nějž se balon odrazil do brány. Stoper Chelsea se do sítě Evertonu trefil už čtyřikrát, což se mu proti nikomu jinému nepodařilo.

Na konečných 3:0 upravil v závěru Willian a Chelsea poprvé od 22. ledna udržela čisté konto. Everton nenavázal na předchozích osm vítězství v Goodison Parku.

SESTŘIH Premier League: Everton - Chelsea 0:3. Hosté míří za titulem
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 4. • 15:05
Middlesbrough FC
Middlesbrough FC
2:2
ONLINE
30. dubna
15:05
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí: 38. Negredo, 77. Chambers

Hosté: 69. Agüero, 85. Jesus

Sestavy

Domácí: Guzan – Fábio, Chambers, B. Gibson (C), Friend – de Roon, Clayton, Forshaw – Stuani (73. Traoré), Negredo (82. Gestede), Downing.

Hosté: Caballero – Kompany (C), Otamendi, Kolarov – Navas, Fernandinho, De Bruyne, Aleix Garcia (49. Sané), Clichy (50. Sterling) – Agüero (90+2. Nolito), Jesus.

Náhradníci

Domácí: Konstantopoulos, Barragán, Espinosa, Traoré, Fischer, Gestede, Bamford

Hosté: Zabaleta, Sagna, Sané, Fernando, Sterling, Nolito, Gunn

Karty

Domácí: Stuani, Forshaw, Fábio, de Roon

Hosté: Kompany, Sané, Otamendi, Sterling

Rozhodčí

Kevin Friend. Asistenti: H. Lennard, A. Garratt. Čtvrtý rozhodčí: L. Mason

Stadion

Riverside Stadium, Middlesbrough

Návštěva

29763 diváků

Za celé první dějství utkání Middlesbrough - Manchester City viděli fanoušci na Riverside Stadium jedinou střelu na branku, která hned skončila gólem. V 38. minutě domácí poslal do vedení Negredo, který se v této sezoně přímo podílel na 13 z celkových 25 gólů Middlesbrough.

Po změně stran "Citizens" přidali na aktivitě, jež vyústila v pokutový kop nařízený po De Roonově zákroku na Saného. Z penaltového puntíku následně srovnal Agüero a dal 18. gól v sezoně. Domácím sice o několik minut později vrátil vedení Chambers, opět ale vyrovnal pět minut před koncem po Agüerově centru Gabriel Jesus, který v základní sestavě nastoupil po zranění poprvé od 13. února.

Middlesbrough potvrdil, že se mu doma proti City daří: z 11 ligových duelů prohrál jediný. Čeká jej ale těžký boj o udržení v Premier League, na záchranu ztrácí šest bodů. Manchester alespoň počtvrté v řadě bodoval.

SESTŘIH Premier League: Middlesbrough - Manchester City 2:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 4. • 13:00
Manchester United
Manchester United
1:1
ONLINE
30. dubna
13:00
Swansea City
Swansea City
Góly

Domácí: 45+3. Rooney

Hosté: 79. G. Sigurdsson

Sestavy

Domácí: de Gea – Young, Bailly (61. Darmian), Blind, Shaw (9. A. Valencia) – Carrick, A. Herrera – Lingard, Rooney (C) (80. Mchitarjan), Martial – Rashford.

Hosté: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, Kingsley – Ki Song-jung (61. Fer), Britton (C) (65. Montero, 72. M. Olsson), T. Carroll – J. Ayew, F. Llorente, G. Sigurdsson.

Náhradníci

Domácí: Romero, Mata, Mchitarjan, Valencia, Darmian, Tuanzebe, McTominay

Hosté: Nordfeldt, Amat, Fer, Bastón, Olsson, Montero, Cork

Karty

Domácí: Martial, Lingard

Hosté: Britton, F. Fernández

Rozhodčí

N. Swarbrick – G. Beswick, M. Wilkes

Stadion

Old Trafford, Manchester

Utkání se statisticky nejevilo jakožto souboj mezi týmy z opačných pólů tabulky. První gól vyrovnaného duelu padl až v nastavení prvního poločasu z penalty, kterou sudí Swarbrick přísně nařídil po zákroku gólmana hostů Fabiaňského na Rashforda.

Penaltu s přehledem proměnil Rooney, skóroval tak už v 150 duelech anglické nejvyšší soutěže a v historických tabulkách je druhý za Alanem Shearerem, který vstřelil gól ve 190 zápasech. V 79. minutě ale Manchester o náskok přišel, neboť se z přímého kopu trefil Sigurdsson. Na stadionu Old Trafford se islandskému reprezentantovi daří, prosadil se tam potřetí za sebou.

Oba trenéři museli sahat do sestavy kvůli zraněním. Už na začátku musel hřiště opustit domácí obránce Shaw, kterého v druhém poločase doplnil stoper Bailly. Na druhé straně se po chvíli na hřišti poranil střídající Montero.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Swansea 1:1
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 16:00
Sunderland AFC
Sunderland AFC
0:1
ONLINE
29. dubna
16:00
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
Góly

Domácí:

Hosté: 88. J. King

Sestavy

Domácí: Pickford – Manquillo, O'Shea (C), L. Koné, Love – N'Dong – Khazri, Pienaar (55. Honeyman), Borini – Defoe, Anichebe.

Hosté: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Fraser (90. Gradel), Arter, L. Cook, Pugh (82. Mousset) – J. King – Afobe (57. Stanislas).

Náhradníci

Domácí: Mannone, Djilobodji, Lescott, Honeyman, Embleton, Januzaj, Gooch

Hosté: Allsop, Gradel, Smith, Stanislas, Mings, Mousset, Ibe

Karty

Domácí: Pienaar, Borini, Khazri

Hosté: L. Cook, Arter

Rozhodčí

S. Attwell – S. Child, S. Ledger

Stadion

Stadium of Light, Sunderland

Návštěva

38394 diváků

V zápase Sunderlandu s Bournemouthem měl v prvním poločase největší šanci hostující Joshua King, jenž trefil obstřelem z ostrého úhlu tyč. Norský útočník se dočkal až v samém závěru utkání, kdy zužitkoval Fraserovu přihrávku před prázdnou bránu a vstřelil 15. gól v sezoně.

SESTŘIH Premier League: Sunderland - Bournemouth 0:1
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 16:00
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
0:1
ONLINE
29. dubna
16:00
Leicester City FC
Leicester City FC
Góly

Domácí:

Hosté: 43. Vardy

Sestavy

Domácí: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom (60. McClean) – Yacob (69. D. Fletcher), Livermore, J. Morrison (79. Leko) – Chadli, Rondón, Brunt.

Hosté: Schmeichel – Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs – Mahrez (81. A. King), Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Okazaki (66. Ulloa), Vardy.

Náhradníci

Domácí: Field, Fletcher, Harper, Leko, McClean, Myhill, Wilson

Hosté: Amartey, Gray, Chilwell, King, Slimani, Ulloa, Zieler

Karty

Domácí: Yacob, J. Morrison

Hosté: Drinkwater, Benalouane

Rozhodčí

Clattenburg – Cann, West

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

Vítězství Leicesteru na hřišti West Bromwiche zařídil útočník Jamie Vardy. Anglický reprezentant skóroval ve všech třech svých vystoupeních na stadionu birminghamského celku. Obhájci titulu se tak přiblížili definitivní jistotě záchrany. West Bromwich poprvé ve své historii neskóroval v pátém soutěžním zápase v řadě.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Leicester 0:1
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 16:00
Southampton FC
Southampton FC
0:0
ONLINE
29. dubna
16:00
Hull City AFC
Hull City AFC
Sestavy

Domácí: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Boufal (58. Sims), Tadić, Redmond (87. Jay Rodriguez) – Gabbiadini (59. S. Long).

Hosté: Jakupović – Elmohamady, Ranocchia, Maguire (C), Robertson – N'Diaye, Clucas – Marković (90. M. Dawson), Goebel Evandro (72. Henriksen), Grosicki (83. Huddlestone) – Niasse.

Náhradníci

Domácí: Cáceres, Long, Rodriguez, Hassen, Ward-Prowse, Højbjerg, Sims

Hosté: Dawson, Marshall, Bowen, Hernández, Maloney, Henriksen, Huddlestone

Karty

Hosté: Maguire, N'Diaye, Ranocchia

Rozhodčí

Dean – Hussin, Long

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

SESTŘIH Premier League: Southampton - Hull City 0:0
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 16:00
Stoke City
Stoke City
0:0
ONLINE
29. dubna
16:00
West Ham United
West Ham United
Sestavy

Domácí: Butland – Johnson, Muniesa, Shawcross, Martins Indi – Cameron, Whelan (80. Adam) – Shaqiri, Allen (70. Crouch), Arnautović – Berahino.

Hosté: Adrián – Fonte, Reid, Collins – E. Fernandes, Kouyaté, Nordtveit, Masuaku (46. Cresswell) – A. Ayew (69. Noble), Lanzini, Calleri (80. Snodgrass).

Náhradníci

Domácí: Bardsley, Pieters, Adam, Diouf, Crouch, Sobhi, Grant

Hosté: Randolph, Cresswell, Feghouli, Snodgrass, Noble, Fletcher, Byram

Karty

Domácí: Muniesa

Rozhodčí

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Návštěva

27 628 diváků

SESTŘIH Premier League: Stoke City - West Ham 0:0
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 18:30
Crystal Palace FC
Crystal Palace FC
0:2
ONLINE
29. dubna
18:30
Burnley FC
Burnley FC
Góly

Domácí:

Hosté: 8. Barnes, 85. Gray

Sestavy

Domácí: Hennessey – J. Ward, Kelly, Delaney, van Aanholt – McArthur (71. Campbell), Milivojević, Puncheon – Zaha, Ch. Benteke (71. Rémy), Townsend.

Hosté: Heaton – Lowton, M. Keane, Tarkowski, S. Ward (45+1. J. Flanagan) – Boyd, A. Westwood, Hendrick, Arfield – Vokes, Barnes (79. Gray).

Náhradníci

Domácí: Speroni, Flamini, Rémy, Campbell, Sako, Čung-Jong, Schlupp

Hosté: Flanagan, Gray, Brady, Defour, Gudmundsson, Long, Pope

Karty

Domácí: Ch. Benteke, Zaha

Rozhodčí

Madley – Nunn, Perry

Stadion

Selhurst Park, Londýn

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Burnley 0:2
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Chelsea 38 30 3 5 85:33 93
2. Tottenham 38 26 8 4 86:26 86
3. Manchester City 38 23 9 6 80:39 78
4. Liverpool 38 22 10 6 78:42 76
5. Arsenal 38 23 6 9 77:44 75
6. Manchester Utd. 38 18 15 5 54:29 69
7. Everton 38 17 10 11 62:44 61
8. Southampton 38 12 10 16 41:48 46
9. Bournemouth 38 12 10 16 55:67 46
10. West Brom 38 12 9 17 43:51 45
11. West Ham 38 12 9 17 47:64 45
12. Leicester 38 12 8 18 48:63 44
13. Stoke 38 11 11 16 41:56 44
14. Crystal Palace 38 12 5 21 50:63 41
15. Swansea 38 12 5 21 45:70 41
16. Burnley 38 11 7 20 39:55 40
17. Watford 38 11 7 20 40:68 40
18. Hull City 38 9 7 22 37:80 34
19. Middlesbrough 38 5 13 20 27:53 28
20. Sunderland 38 6 6 26 29:69 24

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud