28. října 2008 • 18:32

Ferguson: Blatter je asi příliš starý

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární trenér Manchesteru United Alex Ferguson tvrdí, že předseda mezinárodní federace FIFA Sepp Blatter může ztratit důvěryhodnost v roli nejmocnějšího muže fotbalu.



Podle něj se dvaasedmdesátiletý funkcionář kvůli svým názorům blíží bodu, kdy je ve fotbalovém světě terčem posměchu, nebo se v něm už dokonce ocitl.

"Možná je příliš starý, nevím. Ale tohle se lidem u moci může stávat, podívejte se některé diktátory v Africe," prohlásil Ferguson v rozhovoru pro časopis GQ. "Z pozice velké moci pronesl tolik podivných stanovisek, že čelí nebezpečí vážného poškození své důvěryhodnosti," řekl skotský kouč.

Blatter ho rozzlobil především prohlášením, že dlouhodobé smlouvy pro hráče v klubech jsou novodobým otroctvím. Narážel na případ Portugalce Cristiana Ronaldo, kterého Manchester odmítl v létě pustit do Realu Madrid.

"Když s tím přišel, vyvolalo to právem hněv, vždyť to bylo rok po dvoustém výročí zrušení otroctví," poznamenal Ferguson, který hvězdu svého týmu nakonec udržel.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud