9. listopadu 2008 • 19:00

Čech je už 350 minut neprůstřelný

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český fotbalový brankář Petr Čech v anglické lize vychytal třetí čisté konto za sebou a neinkasoval již 350 minut. Chelsea i díky němu porazila 2:0 domácí Blackburn.



O oba góly se postaral Francouz Nicolas Anelka, který v posledních třech ligových utkáních vstřelil už šest branek. Celkem se trefil již desetkrát a vede tabulku střelců.

Londýnský klub se vrátil do čela tabulky, kterou vede díky lepšímu skóre před Liverpoolem. Vítězství bylo i dárkem pro trenéra Scolariho k šedesátým narozeninám.

V zápase, který především v první půli výrazně ovlivnil silný déšť, byla Chelsea mnohem aktivnějším týmem, ale svou převahu dlouho nedokázala zužitkovat. Až v závěru první půle napřáhl ze 40 metrů Bosingwa a Anelka lehkou tečí poslal míč do protipohybu brankáře Robinsona. Po změně stran pak Lampard v pádu uvolnil Anelku a ten špičkou kopačky přehodil padajícího gólmana.

Útočník Tottenhamu Darren Bent po čtvrtečním hattricku v Poháru UEFA zazářil i dnes, když dvěma góly zařídil výhru 2:1 na hřišti Manchesteru City. Soupeř hrál od 26. minuty bez vyloučeného Fernandeze. Tottenham tak pod novým trenér Harrym Redknappem ještě neprohrál a v posledních čtyřech zápasech přidal k předchozím dvěma bodům plných deset.

Díky tomu už není v tabulce poslední, na dno se propadl West Bromwich.

Manchester, který chtěl před sezonou bojovat o čelo tabulky, vyhrál jen jednou z uplynulých sedmi zápasů a propadl se na 13. místo. Od poslední příčky jej v nebývale vyrovnané dolní polovině tabulky dělí jen dva body.

Čtvrteční přemožitel Slavie v Poháru UEFA Aston Villa dnes nezvládl zápas s Middlesbrough a doma prohrál 1:2. Obě branky hostů zařídil turecký reprezentant Tuncay Sanli, tu rozhodující vstřelil dvě minuty před koncem. Za domácí se prosadil Sidwell.

Díky výhře 2:1 nad Newcastlem opustil sestupové příčky Fulham. Při stálé územní převaze vstřelil rozhodující branku v 66. minutě kapitán Danny Murphy z penalty. Svěřencům Joea Kinneara se už skóre vyrovnat nepodařilo a klesli na 18. příčku.

Výsledky - 12. kolo:
Blackburn - Chelsea 0:2 (40. a 68. Anelka), Aston Villa - Middlesbrough 1:2 (37. Sidwell - 34. a 88. Tuncay), Manchester City - Tottenham 1:2 (16. Robinho - 29. a 64. Bent), Fulham - Newcastle 2:1 (23. Johnson, 66. Murphy z pen. - 57. Ameobi).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud