9. června 2017 • 10:00

Další italská senzace! Tipovali je na pád do třetí ligy, dostali se do Serie A

Autor: Erik Krajdl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak by řekli Italové – Benvenuto, Benevento! neboli vítejte, Benevento! Pěkná slovní hříčka, kterou budou moci slyšet „červenožlutí“ od příští sezony na nejvyhlášenějších stadionech, jakými jsou San Siro, Stadio Olimpico a jim podobné. Tým z oblasti Kampánie totiž po výhře nad Carpi 1:0 vůbec poprvé v historii okusí nejvyšší fotbalovou italskou soutěž Serii A.



Itálie v právě končící sezoně překvapeními opravdu nešetřila. Jako první se postupu dočkal věčně krachující SPAL (více čtěte ZDE>>), teď si poprvé zahraje Serii A Benevento. „Cítím nekonečnou radost, opravdu,“ jásal klubový trenér Marco Baroni těsně po zápase.

Aby ne. Ještě před rokem se Benevento nikdy nedostalo ani do Serie B, teď se může těšit na zápasy s Juventusem nebo s milánskými kluby. „Tým je ve skvělé kondici, mentálně silný, zaslouží si uznání,“ nešetřil pochvalami Baroni. „Mužstvo mělo větší držení míče, více střel na bránu, ve všem bylo celou sezonu excelentní a postup si zaslouží,“ zářil trenér.

VIDEO: Gól, který rozhodl o postupu Beneventa do Serie A

„Čarodejnice,“ jak se týmu přezdívá kvůli stejnému symbolu v klubovém znaku, se staly vůbec prvním celkem v historii, kterému se podařilo vyšplhat ze třetí ligy do Serie A během dvou sezon.

Hráči společně s trenérem také tento historický milník pořádně oslavili. Ihned po závěrečném hvizdu se borci Beneventa seběhli k lavičce, kde si nastříkali hlavy na červenožluté barvy.

V příští sezoně tak jistě bude zajímavé sledovat, jak se týmu, který byl pasován na sestup ze Serie B, bude dařit v nejvyšší soutěži.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud