15. května 2013 • 10:14

Rooneyho nechceme, vzkázal Bayern. Barce prý vyfoukl Neymara

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S nástupem Pepe Guardioly se chystá oživení takřka dokonalého kádru Bayernu. A to o pořádné hvězdy. Mario Götze už má svůj dres připravený, doplnit by jej mohla další zvučná jména. Podle bývalého člena vedení Santosu se klub dohodl s brazilským supertalentem Neymarem, který byl doteď spojován s Barcelonou.



Mistrovský pohár pro krále bundesligy už mají pár týdnů doma, ve hře zůstávají ještě dvě trofeje. Pokud Bayern zvládne finále Ligy mistrů i domácího poháru, sezonu zakončí fantastickým treble.

Dechberoucí výsledky by mohly navádět k tomu, že ve šlapajícím kolosu není třeba měnit součástky. Jenže nastupující trenér Pep Guardiola už plánuje, jaké "koně" si do nového angažmá přivede. První posila se podařila odkrýt - na nabídku úspěšného kouče s předstihem kývl Mario Götze, dosavadní režisér hry konkurenčního Dortmundu.

Brazilský supertalent NeymarFoto Profimedia.cz

"Německého Messiho" by mohli následovat další borci. V Brazílii naznačují, že k šampionovi bundesligy by mohl zamířit klenot Santosu Neymar.

"Mám tyhle informace z první ruky. Neymar už podepsal Bayernu Mnichov. Je to hotový obchod," uvedl Vicente Cascione, bývalý viceprezident Santosu, kde Neymar už několik sezon září.

Zástupci Bayernu ale tuto informaci ihned popřeli. "Je to absolutní nesmysl. Na tomhle tvrzení není vůbec žádná pravda," reagoval tiskový mluvčí bavorského klubu Markus Horwick.

"Já nespekuluji, tahle informace je nevyvratitelná. Od letošního srpna se Neymar stane hráčem Bayernu," zdůraznil Cascione. Slova sedmdesátiletého bývalého brazilského poslance nejdou brát na lehkou váhu, stále si udržuje dobré kontakty na klub.  

"Nové působiště Neymara nebude ve Španělsku, jak mnozí očekávali. Nepůjde do Realu ani Barcelony, ale do Německa," dodal Cascione. právě osoba Pepe Guardioly by v rozhodování Neymara, s jehož odchodem ze Santosu se počítalo až po světovém šampionátu v Brazílii v létě 2014, mohla hrát významnou roli.

Sammer: Nevím, co by Rooney dal bundeslize

Svou budoucnost nyní řeší ještě jiný přední útočník, anglický kanonýr Wayne Rooney. Sedmadvacetiletý forvard požádal o svolení k přestupu z Manchesteru United. Alex Ferguson ani nový trenér "rudých ďáblů" David Moyes nechtějí o odchodu letité opory ani slyšet, jenže Rooney vypadá neoblomně.

Nabídek kolem něj létá hodně, ta z Německa podle všeho nepřijde. "Nevím, co by měl přinést bundeslize. Nedokážu na to odpovědět. Mám k Rooneymu velký respekt, ale nejsme s ním v kontaktu," řekl sportovní ředitel Bayernu Mathias Sammer.

Bayern se zaměřuje na jiné hráče, jedním z cílů je další šutér Dortmundu Robert Lewandowski. Nebo si Guardiola opravdu přivede kouzelníka Neymara?  

Neymar si zpracoval míč a vyslal spoluhráči geniální přihrávku.
Neymar si zpracoval míč a vyslal spoluhráči geniální přihrávku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud