7. ledna 2014 • 15:23

Guardiola připoutal hráče k plotu. Ribéééry, křičeli fanoušci

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Fotbalisté Bayernu Mnichov jsou populární po celém světě. Dokazují to šílící fanoušci v katarském Dauhá, kde se tým Josepa Guardioly připravuje na jarní část sezony. Jeho úkolem je vylepšit fyzičku a taktiku. „Tak, abychom naše zápasy ještě víc kontrolovali,“ říká trenér bundesligového giganta.



Franck Ribéry na tréninku v Dauhá.Foto Reuters
„Mülleeer! Aaarjen! Laaahm!“ Ale ze všeho nejvíc bylo slyšet: „Ribéééry! Ribéééry!“

Jakmile hvězda Bayernu opustí tréninkové hřiště, místní fanoušci jsou těžko udržitelní. Je to Ribéry, kdo vyvolává v Kataru, kde se Bayern připravuje na jaro, největší humbuk. Fanoušci z něho šílí.

„Ale jsou velice sympatičtí a vždycky milí. Rád se s nimi vyfotím a rozdám jim autogramy,“ usmívá se Ribéry. „Jsou šťastní, že tady Bayern je.“

První trénink v přípravě si pochvaloval a označil jej za „velice dobrý“. Přiznal však, že dostat se do tréninkového rytmu po dovolené není nikdy lehké. „Ale zvyknu si,“ ubezpečil trenéra.

Dva fanoušci v tradičním arabském obleku sledují trénink Bayernu v Dauhá.
Dva fanoušci v tradičním arabském obleku sledují trénink Bayernu v Dauhá.

Rychleji! Rychleji! pokřikuje na brazilského obránce Rafinhu trenér Guardiola.Foto EPA
Do individuálního tréninku v Dauhá se zapojili rekonvalescenti Bastian Schweinsteiger a Arjen Robben. První si na začátku listopadu zlomil klíční kost, druhý se dává do pořádku po zranění kolena. Už ale zvládají krátké sprinty či skoky přes malé překážky. Navíc je přišel povzbudit legendární útočník Realu Madrid Raúl, který momentálně hraje za katarský klub Al Saad.

„Máme tři týdny do prvního ostrého zápasu s Mönchengladbachem. A já doufám, že oba nastoupí. Třeba Schweinsteiger už běhá bez sebemenších problémů. Věřím, že se co nejdříve vrátí i Arjen a udrží se na stejné výkonnostní úrovni. Protože před zraněním hrál neuvěřitelně. Miluji ho,“ uvedl Guardiola.

Bayern po podzimní části vede bundesligu o sedm bodů. Ale španělský kouč má ke stoprocentní spokojenosti daleko. Říká, že jeho tým má co zlepšovat. „Pracujeme na všem. Na fyzičce i taktice. Chceme naše zápasy ještě více kontrolovat, mít balon na kopačkách ještě déle,“ prozradil Guardiola.

Arjena Robbena přišel pozdravit legendární útočník Realu Madrid Raúl, který momentálně hraje za katarský klub Al Saad.Foto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud