29. srpna 2014 • 11:50

Guardiolův vojenský režim. V Bayernu platí hráči pokuty, když se nenají

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec legrace, tady se pracuje! Pep Guardiola začal svou druhou sezonu v Bayernu zavedením přísného režimu. Hvězdný kádr musí dodržovat jasně určená pravidla, výjimky neexistují. Stačí malý přestupek a hráč hned přijde o 250 euro (7000 korun).



Španělský kouč je posedlý dokonalostí. Pro úspěch dělá všechno, nechce podcenit ani nejmenší detail. V Bayernu, kde ve svém premiérovém ročníku vydoloval "jen" double, od startu letní přípravy ještě zpřísnil režim.

Hráči si musí zvyknout na tvrdý dril. "Od teď je všechno povinné. Pro všechny," přivítal své "ovečky" v tréninkovém kempu. Guardiola chce co nejrychleji dostat do maximální možné kondice a formy tým, jenž je složený především z hráčů německých světových šampionů.

Sebemenší provinění proti nastaveným pravidlům se trestá. První prohřešek je za 250 euro, stejná suma přichází v momentě, kdy hráči zhreší opakovaně. V Německu překřtili seznam zakázů na Guardiolův katalog trestů.

Bayern prohrál s výběrem MLS, Guardiola odmítl soupeři podat ruku
Bayern prohrál s výběrem MLS, Guardiola odmítl soupeři podat ruku

Co například hvězdy Bayernu nesmí?

Platí se téměř za cokoliv. Za špatné oblečení, neodnešení špinavého prádla do prádelny, zvednání mobilních telefonů v tréninkovém centru, pozdní příchod na tréninky či porady,...

Obzvlášť vysazený je Guardiola na oblast životosprávy. Bez milosti se trestá jakákoliv nadváha, hráči musí držet přísný jídelníček. Trenér dokonce na radu týmového dietoložky Mony Nemmer zavedl i to, že hráči by se měli najíst do hodiny po tréninkové jednotce nebo zápase.

Členové kádru musí spořádat těstoviny, než se rozejdou ke svému volnu. Guardiolovi prý vadilo, že hráči se po nočních zápasech nasytili až doma u svých rodin, kde nad podobou jídla neměl kontrolu.

Cíle bavorského celku v novém ročníku jsou opět ty nejvyšší. Úspěšnému kouči je jasné, že jeho druhá sezona v klubu se bude hodnotit především podle výsledku v Lize mistrů, kde Bayern na jaře schytal těžký výprask od Realu Madrid.

Právě neúspěch na evropské scéně vyprovokoval nástup nových, přísnějších metod. Guardiolu podporuje i vedení. Sportovní ředitel Mathias Sammer prohlásil, že atmosféra v minulé sezoně byla v klubu až příliš přátelská.

Jak na tvrdá opatření zareagují největší hvězdy?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud