20. října 2014 • 17:43

Šifra mistra Alonsa. První gól v Bayernu dal po chytrém přímáku

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský záložník Xabi Alonso si odškrtl první soutěžní trefu v dresu Bayernu, kam přestoupil v srpnu z Realu Madrid. A gól to byl exkluzivní! Svůj příspěvek si schoval do 27. minuty, kdy po sehraném signálu dokonale podstřelil zeď. Bayern o víkendu rozdrtil Brémy 6:0 a nadále vede bundesligu.



Mistrovský Bayern vletěl na Brémy jako uragán. Bavorský klub diktoval tempo hry, skvěle kombinoval a neustále ohrožoval bránu soupeře. Ve 27. minutě přišla standardní situace asi metr za velkým vápnem. U míče stáli David Alaba, Thomas Müller a Xabi Alonso.

Rozhodčí zapískal a Bayern vychytrale rozhodil soupeře. Nejprve Alaba přeběhl míč a zamířil si to doleva, poté přeskočil míč Müller a běžel doprava. Třetí na řadě byl Alonso, který se opřel do míče a geniálně podstřelil zeď soupeře.

Hráči Brém totiž při střele Alonsa zmateně vyskočili, míč podletěl jejich nohy a skončil v síti bezmocného brankáře Wolfa. Po fantastickém signálu zvýšil Bayern vedení na 2:0.

Proti přímému kopu Xabiho Alonsa byl brankář Brém bezmocný
Proti přímému kopu Xabiho Alonsa byl brankář Brém bezmocný

Domácí svého soupeře i nadále drtili a diváci v Allianz Aréně si přišli na své. Konečný stav 6:0 byl pro hosty ještě milosrdný. Alonso vydržel na hřišti 61 minut a v průměru si připsal 1,69 přihrávek za minutu. Celý tým Brém si do téže minuty připsal pouhých 1,34 přihrávek za minutu!

Neskutečný tlak domácích dokumentuje i další ukazatel. Hosté se za celý zápas nedostali ani k jedné střele. Podle statistik Opta Franz zveřejněných na Twitteru jsou Brémy prvním klubem, který od sezony 2004/05 nevystřelil v bundesligovém zápase ani jednou na branku.

VIDEO | Podívejte se na Alonsův gól proti Brémám

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud