4. února 2015 • 04:30

Chycená penalta, neuznaný gól. Guardiola káral i objímal sudího

Autor: jon, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Bayern, budíček! Vypadá to, že bavorský fotbalový gigant se ještě stále neprobral ze zimního spánku. Po víkendovém debaklu na hřišti Wolfsburgu (1:4) ztratil dva body po domácí remíze 1:1 se Schalke. Německý šampion musel od 17. minuty hrát o deseti, Neuer po faulu Boatenga chytil mizerně kopnutou penaltu. Emotivního trenéra Guardiolu pak nadzvihla situace ze druhého poločasu, kdy sudí neuznal gól střídajícího Lewandowského. Poté ale v návalu radosti ze vstřelené branky objímal čtvrtého rozhodčího.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 2. • 20:00
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
1:1
ONLINE
3. února
20:00
FC Schalke 04
FC Schalke 04
Góly

Domácí: 66. Robben

Hosté: 72. Höwedes

Sestavy

Domácí: Neuer – Weiser (88. Rode), Benatia, J. Boateng, Alaba – Alonso – Robben, T. Müller (55. Lewandowski), Schweinsteiger, Bernat – Götze (26. Dante).

Hosté: Giefer – Höwedes, Matip, Nastasić – Neustädter, Učida, Sam (77. Sané), Meyer, Fuchs – Choupo-Moting, K-P. Boateng (87. Barnetta).

Náhradníci

Domácí: Lewandowski, Badstuber, Dante, Gaudino, Reina, Pizarro, Rode

Hosté: Ayhan, Sobottka, Sané, Barnetta, Aogo, Wellenreuther

Karty

Domácí: J. Boateng (č), Benatia, Weiser, Schweinsteiger

Hosté: K-P. Boateng, Höwedes

Rozhodčí

Dankert – Hacker, Rohde

Stadion

Allianz Arena, München

Návštěva

75 000 diváků

Bayern neprožívá ideální start do bundesligového jara. Proti Schalke chtěl Guardiolův soubor napravit selhání s Wolfsburgem, kde lídr německé ligy utrpěl těžký výprask 1:4. Proti velkému rivalovi ale nakonec měl co dělat, aby uhrál alespoň remízu.

Už v 17. minutě totiž Boateng ve vápně fauloval unikajícího Sama, rozhodčí neváhal. Pískl penaltu a stoper Bayernu po červené kartě putoval ze hřiště. "Trojitý trest - penalta, červená a trest - to je nejhloupější pravidlo ve fotbale," zlobil se po utkání v rozhovoru pro stanici Sky čestný prezident Bayernu Franz Beckenbauer. "O červené kartě nebylo pochyb," tvrdil naopak trenér Guardiola.

VIDEO: Červený zákrok Boatenga

Schalke, které se do té chvíle téměř nedostalo k míči, mělo ideální příležitost jít do vedení. Jenže penaltový exekutor Eric Maxim Choupo-Moting nabídnutou šanci hrubě podcenil. Vystřelil velice slabě po zemi, jeho pokus Neuer bez větších problémů chytil.

"Choupo-Moting kopal penaltu asi osmkrát doprava a málokdy doleva. Tušil jsem, že ve výjimečném případě by to mohl kopnout doleva. Tohle byl výjimečný případ, proto jsem čekal, že to kopne doleva," hodnotil pro televizní stanici ARD Neuer.

Neúspěšný střelec byl po utkání hodně smutný. "Nakonec jsem vystřelil asi trochu ležérně," uznal Choupo-Moting. "Jsem moc rád, že Benedikt Höwedes vyrovnal. Měli jsme výbornou příležitost jít do vedení, bohužel jsem penaltu neproměnil. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdybych se trefil. Myslel jsem, že Manuel Neuer bude skákat na druhý roh. Ale přesto jsem měl určitě vystřelit tvrději."

Ač hrál Bayern dlouho v deseti, utkání výrazně dominoval. Sehraný celek dál motal soupeře na jeho polovině, vůbec nebylo znát, že hvězdnému týmu na trávníku jeden muž chybí. Tlak se stupňoval a ve druhém poločase začaly padat branky.

Poprvé míč do sítě protlačil střídající Lewandowski, jenže radoval se předčasně. Pomezní sudí branku neuznal kvůli tomu, že míč už byl v zámezí. V tu chvílí k němu až k rohovému praporku vylétl trenér Guardiola, aby s ním celou situaci ještě důkladně probral.

Španělský kouč ale brzy změnil náladu. Z následného rohu se prosadil hlavou Robben a Bayern šel do vedení. Guardiola se v tu chvíli usmál na čtvrtého rozhodčího a pak ho objal. "Možná jsem byl příliš emotivní. Ale rozhodčí byl velice milý," culil se po utkání.

Konečnou remízu nakonec bral. "Měli jsme štěstí, že Schalke neproměnilo penaltu. Samozřejmě jsme chtěli tři body, ale jsem spokojený. Podali jsme lepší výkon," těšil Guardiolu znatelný posun od zápasu s Wolfsburgem. Bayern sice v obou jarních zápasech ztratil body, přesto zůstává na čele ligy s luxusním osmibodovým náskokem.

Jerome Boateng odchází do sprch po červené kartě
Jerome Boateng odchází do sprch po červené kartě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud