10. února 2017 • 18:12

Hvězda Bayernu hrozí Čínou či Anglií. Peníze z nás nevytáhneš, varuje klub

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness si rozhodně nebere servítky, dokonce ani když jde o jeho vlastní hráče. Teď se pustil do jedné z nejdražších posil svého klubu, brazilského křídelníka Douglase Costy, který si podle něj snaží zoufale vyhádat lepší peníze. "Tohle na nás fungovat nebude," vzkázal mu jasně.



Douglas Costa tuto sezonu nastoupil v základní jedenáctce jen osmkrát, i v konkurenci Ribéryho a Robbena má ale stále vysoké ambice. "Chci vyhrávat tituly s Bayernem a dosáhnout té nejvyšší úrovně, na jakou se mohu dostat, vyhrát Zlatý míč," proklamoval v nedělním rozhovoru pro německý deník Bild, jen dva dny předtím, než gólem rozhodl o postupu mnichovského celku v německém poháru.

Jenže první muž Bayernu, prezident Uli Hoeness, z jeho přístupu moc nadšený není. Costa totiž v tom samém rozhovoru mluvil i o tom, kde všude je o něj zájem. "Dostal jsem dobré nabídky z Číny a také z velkých klubů v Evropě, hlavně z Anglie a Španělska. Až skončí sezona, budeme všechno analyzovat," vyjádřil se brazilský hráč, který v Allianz Areně působí teprve rok a půl. A Hoeness se do něj pustil.

Kapitán Bayernu Mnichov Philipp Lahm v létě ukončí kariéru
Kapitán Bayernu Mnichov Philipp Lahm v létě ukončí kariéru

"Je to jen zoufalý pokus o získání vyšší mzdy," řekl pětašedesátiletý funkcionář listu TZ. "To na nás neplatí, může to zkusit klidně ještě desetkrát. Rozhodně to není žádný chudák," dodal prezident lídra bundesligy na adresu hráče, který do Bayernu přišel v létě 2015 za více než 800 milionů korun po šesti letech v Šachtaru Doněck.

Podstatně chladnější hlavou řeší celou situaci trenér Carlo Ancelotti. "Ten rozhovor jsem nečetl, ale s Douglasem pravidelně mluvím, je tu šťastný," řekl italský kouč jednoznačně. "Někdy se prostě do štěstí hráčů míchají agenti, vytvářejí tlak na klub."

Je otázkou, jestli Brazilec vydrží šťastný i do léta, a nebude se od příští sezony prohánět po anglických nebo španělských hřištích.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud