15. července 2015 • 17:22

Někdejší hvězda Chelsea Duff se vrátil do Irska: Celý plat dám na charitu!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po téměř dvaceti letech strávených v zahraničí se Damien Duff, bývalý záložník Chelsea, vrátil domů do Irska. Šestatřicetiletý fotbalista přestoupil do Shamrocku Rovers. A slíbil: "Celý plat budu dávat na charitu."



Duffův přestup do Shamrocku není překvapivý. Většina fotbalistů se v pokročilém věku vrací dohrát kariéru do své rodné země. Co ale překvapivé je - bývalá hvězda Chelsea se rozhodla věnovat celou svou mzdu charitativním projektům.

To sklidilo v Irsku obrovský aplaus.

"Z přestupu jsem nadšený. Nemůžu se dočkat, až budu se svými spoluhráči na hřišti. Sice mě trápí lehčí zranění, ale na konci měsíce bych už měl být stoprocentně v pořádku," uvedl Duff. "Vždycky jsem říkal, že se chci vrátit a hrát v Irsku. Jsem vděčný Shamrocku, že mi dal tuto šanci. Je to největší klub v zemi," dodal.

Damien Duff z Chelsea a Karel Poborský v roce 2003 během utkání Ligy mistrů s pražskou Spartou.
Damien Duff z Chelsea a Karel Poborský v roce 2003 během utkání Ligy mistrů s pražskou Spartou.

Duff opustil Irsko už v patnácti letech, kdy jako nadějný fotbalista přestoupil do Blackburnu Rovers. A během osmnácti let prožil v Anglii nezapomenutelnou kariéru.

Po sedmi letech v Ewood Parku se přesunul do Chelsea za 17 milionů liber. Pod vedením trenéra Josého Mourinha pomohl londýnskému klubu ke dvěma ligovým titulům i k triumfu v Ligovém poháru. Později oblékl dres Newcastlu a Fulhamu. Poslední rok odehrál v australském Melbourne City.

Duff má za sebou také vynikající reprezentační kariéru se 100 mezinárodními starty. Zahrál si na mistrovství světa 2002, kde se Irům podařilo postoupit ze základní skupiny společně s Německem. Za sebou nechali Kamerun a Saudskou Arábii. Domů jeli až po vyřazení v osmifinále se Španělskem, kterému podlehli na penalty.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud