Jonáš Bartoš
11. dubna 2016 • 18:00

Pekhart oslnil luxusní patičkou: Říkali mi, že jsem jako Zlatan

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesun do Řecka si nemůže vynachválit. Český útočník Tomáš Pekhart po zimním transferu do AEK Athény naplno předvedl, že v něm stále hoří síla obávaného kanonýra. V neděli coby střídající hráč rozhodl dvěma góly ligový zápas s Panioniosem, na oba zásahy potřeboval pouhých osm minut. Zvlášť první trefa patičkou byl opravdu luxusní. V Řecku se dokonce dočkal srovnání s hvězdným Zlatanem Ibrahimovicem. „Prý jsem se jím inspiroval,“ usmíval se v rozhovoru pro iSport.cz.



Pekhart si naplno užívá vysvobození z německého Ingolstatdu, kde se stal nechtěným náhradníkem. V brzy 27letém útočníkovi ale pořád dřímá touha dokázat, že fotbal hrát umí. To se mu zatím daří v Řecku, kde v dresu AEK výrazně pookřál.

V neděli proti Panionisu odehrál sušický rodák nejlepší partii od svého zimního přestupu. Do zápasu naskočil v 67. minutě, stihl dát dvě branky a celý zápas rozhodl.

První branka českého útočníka byla opravdu nádherná. Střídající hráč Barbosa z levé strany poslal míč do vápna. Připravený Pekhart v akrobatické pozici mezi stopery líznul míč patičkou tak, že skončil v síti.

VIDEO: podívejte se na dva Pekhartovy góly

„Ten první gól byl asi nás obou (s Barbosou). Dal krásný střílený centr, já jsem ve vápně mezi stopery prodloužil patou na zadní tyč,“ přiblížil Pekhart pro iSport.cz jednu ze svých nejhezčích tref v kariéře. „Podobně jsem dal gól za Jablonec proti Slavii, ten byl ještě o fous hezčí,“ zavzpomínal.

Český útočník v nedělním ligovém duelu, který se na stadionu AEK kvůli předchozím výtržnostem domácích fanoušků hrál bez diváků, o osm minut později po individuální akci přidal ještě jednu trefu.

„Získali jsme balon ve středu hřiště, dostal jsem diagonálu do běhu. Zpracoval jsem si balon mezi dvěma obránci, když jsem se dostal do vápna, vystřelil a díky jemné teči obránce skončil míč v síti,“ popsal Pekhart svůj druhý zásah.

AEK si výhrou 2:0 zajistilo druhé místo v tabulce a účast v play off o evropské poháry. Pekhart se za své nedělní vystoupení dočkal velké chvály, v Řecku mu patřily hlavní titulky sportovních zpráv.

Jeho výstavní trefu dokonce srovnávali s góly, kterými bere dech švédský zabiják Zlatan Ibrahimovic. „Dnes mi psalo pár kluků a i zastavovali lidi, že jsem se inspiroval Zlatanem,“ smál se Pekhart.

Někdejší člen české reprezentace si přesun z Německa nemůže vynachválit. Dostává prostor na hřišti, trenér mu věří a vytáhlý forvard vše začíná oplácet góly. V osmi startech si připsal už tři zásahy.

Líbí se mu i celková atmosféra v Řecku. „Jsme s manželkou obrovští fandové moře, z tohohle pohledu je to pro nás bomba, život je tady v Řecku fantastický,“ pochvaloval si někdejší hráč Slavie, Jablonce, Sparty, Norimberku či Ingolstadtu.

Pekhart se setkal i s dopady aktuální migrační krize, která naplno zasahuje do Řecka. „Byl jsem pozvaný do uprchlického tábora na jeden ostrov, byly tam většinou děti, co ztratily rodiče někde cestou. To bylo dost smutný, jinak ale žádné problémy nejsou,“ popsal své osobní zkušenosti.

VIDEO: Gólová patička v podání Zlatana Ibrahimovice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud