15. října 2015 • 19:09

Vysvobození z tureckého pekla? Van Persieho chce Barcelona!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na poslední měsíce by raději zapomněl. Útočník Robin van Persie se po přestupu do Fenerbahce v Turecku vyloženě trápí, většinou vysedává na lavičce a ani nejeví zájem o svůj tým. Náladu si nespravil ani v reprezentaci, po šokujícím vyřazení Nizozemců už v kvalifikaci se naopak dostal ještě pod větší tlak. V zimě by ale mohlo být všechno jinak. Po Van Persiem totiž pokukuje Barcelona. To by byl zvrat!



Van Persie odešel v létě z Manchesteru United do tureckého Fenerbahce, kde dostal luxusní smlouvu, která mu zaručuje více než 9 milionů korun týdně. Jenže to je také jediné, co může nizozemského útočníka těšit.

Dříve obávaný kanonýr odehrál v turecké lize zatím jen jeden celý zápas, většinou do hry naskakuje z lavičky. A jak je vidět, angažmá v Turecku si vůbec neužívá. Místo rozcvičování chodí, když dal tým gól, jako jediný na lavičce zaraženě seděl a neradoval se.

To se odrazilo i v reprezentaci, kde nebyl ani v jednom z posledních dvou kvalifikačních utkáních v základní sestavě. Přednost dostal Klaas Jan Huntelaar. Po vyřazení z kvalifikace o EURO navíc musel čelit dotazům, zda už by neměl v národním týmu skončit.

Nečekané laso z Barcelony?

Jméno Robin van Persie má přesto ve fotbalovém světě stále zvuk. A zdá se, že by mohl dvaatřicetiletý útočník dostat ještě velkou šanci. Doslova životní. Podle spekulací španělského i britského tisku o něm totiž uvažují v Barceloně.

Španělský velkoklub se chystá v zimě posilovat. To totiž doteď nemohl a tíží ho úzký kádr. Barcelona má v podstatě jen tři čisté útočníky, za hvězdným triem Neymar, Messi a Suárez nikdo není. Právě proto by měl dorazit Van Persie.

Nizozemec by v katalánském klubu působil jako záložní varianta. Pro případ, že by se někdo ze jmenovaných útočníků zranil, ale také, aby mohl trenér Luis Enrique občas dopřát klíčovým hráčům odpočinek. A nezapomínejme, že Van Persie může být na hřišti stále platný.

Někoho do role žolíka by prostě Barcelona potřebovala. Stane se jím Van Persie? A nastartuje ještě svoji zvadlou kariéru?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud