14. prosince 2015 • 16:38

Villarreal překvapil Španělsko! Remizoval v Plzni a pak složil Real

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na půdu českého mistra Viktorie Plzeň si jeli pro první místo ve skupině Evropské ligy. Jenže Villarreal musel být nakonec rád za vydřenou remízu 3:3 a čelo skupiny tak přenechal Rapidu Vídeň. Ovšem uběhlo jen pár dnů a „Žlutá ponorka“ postavila na nohy celé Španělsko.  Villarreal totiž zdolal slavný Real Madrid.



„Na Real Madrid vůbec nemyslíme. Naším cílem je vyhrát v Plzni a postoupit v Evropské lize z prvního místa,“ řekl před utkáním v Česku trenér Villarrealu Marcelino García Toral. Jenže jeho tým vůbec nechytl začátek utkání, hrál špatně a brzy prohrával.

Villarreal se zvedl až pět minut před přestávkou, ve druhém poločase dokonce zápas na půdě Plzně otočil. Jenže poté zase vypnul a v nastavení byl nakonec hodně rád, že dosáhl alespoň na remízu 3:3. Nic oslnivého nepředvedl.

Střih. Je neděle 20:30 a právě začal duel Villarrealu s Realem Madrid. Domácí byli od začátku jasně lepší, už po pár minutách nastřelili tyč a za chvíli už se mohli radovat. Po přihrávce útočníka Bakambua se prosadil jeho kolega Roberto Soldado.

VIDEO | Soldado rozhodl zápas proti Realu Madrid

A outsider zatápěl Realu dál. Ve druhém poločase se sice role obrátily a velké šance měl i „Bílý balet“, ale Villarreal už vedení 1:0 udržel. Jen čtyři dny po zklamání v Plzni tak u jeho fanoušků zavládla euforie.

Villarreal přitom v Plzni nenastoupil s žádným „béčkem“. Oproti zápasu s Realem vyměnil trenér Marcelino krajní posty, které točí v této sezoně pravidelně. Naopak stoperská dvojice, střed zálohy a hlavně smrtící útok byl stejný.

Kolář: Ukázali jsme, že máme na to hrát se špičkovým týmem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud