24. června 2011 • 12:19

Policie rozháněla fanoušky vodními děly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stovky fanoušků fotbalistů River Plate, kterým poprvé v historii hrozí sestup z nejvyšší soutěže, se ve čtvrtek před stadionem dožadovaly odstoupení prezidenta klubu Daniela Passarelly a trenéra Juana Josého Lópeze. Jejich demonstraci a řádění rozehnala až policie i za pomoci vodních děl.



Fanoušky naštvalo, že River Plate, třiatřicetinásobný mistr Argentiny, prohrál v úvodním utkání baráže o účast mezi elitou 0:2 na hřišti druholigového týmu Belgrano Córdoba a v nedělní domácí odvetě musí vyhrát minimálně stejným rozdílem, aby zůstal prvoligový.

Při střetu fanoušků, kteří se snažili vniknout do klubových kanceláří na stadionu na severu Buenos Aires, bylo údajně zraněno osm policistů.



Argentinská fotbalová federace uvažuje, že na nedělní odvetu zápasu s Belgranem pustí do hlediště s kapacitou 50 tisíc míst jen omezený počet fanoušků. Je ale otázkou, zda zákaz vstupu nevyvolá další násilí. V akci má být 2500 policistů.

Fanoušci River Plate dováděli už v Córdobě, kde muselo být středeční utkání na 20 minut přerušeno, jelikož po druhém inkasovaném gólu vtrhli nespokojenci na trávník.

Násilí na argentinských fotbalových zápasech je takřka na denním pořádku. Za uplynulý rok na stadionech zemřelo třináct lidí, podle neziskové organizace Zachraňme fotbal našlo smrt ve spojení s řáděním fotbalových fanoušků celkem 256 lidí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud