19. července 2017 • 15:30

Čech ničil Bayern, vychytal i Jamese. Musel sledovat Neuera, pobavil soupeř

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že Arsenal remizoval v přípravném utkání s Bayernem 1:1 a nakonec vyhrál na penalty, za to musí jednoznačně děkovat svému brankáři. Český gólman Petr Čech totiž přiváděl hvězdy soupeře k šílenství, když chytal jednu šanci za druhou. Hlavně hvězdnou posilu Bayernu Jamese Rodrígueze vychytal hned několikrát. Tím nadchl dokonce i soupeře.



Šlo sice o přátelský zápas, na prestiži mu ovšem dodávalo hned několik hvězd v sestavách obou týmů. Bayern dokázal od začátku Arsenal zatlačit a už po několika minutách šel do vedení. To když dostal trochu sporně penaltu, kterou s klidem proměnil kanonýr Robert Lewandowski.

Londýnský klub se ale nadále příliš nechytal a góly mohly přibývat. Jenže James Rodríguez mířil mimo a Thomas Müller či Franck Ribéry nadějné akci k zakončení nedotáhli. A pak začal excelovat brankář Arsenalu Petr Čech.

První vynikající zákrok si český gólman, který nastoupil proti Bayernu s kapitánskou páskou, připsal ve 37. minutě, kdy ho nezmátla ani nepříjemná teč a dokázal vyrazit Müllerovu nebezpečnou střelu. O dvě minuty později zase skvěle zasáhl proti ráně Bernata.

VIDEO: sestřih utkání Bayern - Arsenal včetně skvělých zákroků Petra Čecha

Brankáře Arsenalu Petra Čecha dokázal překonat jen Robert Lewandowski z penalty
Brankáře Arsenalu Petra Čecha dokázal překonat jen Robert Lewandowski z penalty

To nejlepší ale mělo teprve přijít. Chvíli před přestávkou se totiž ocitl v tutovce James, ale první gól za Bayern po příchodu z Realu mu Čech úžasným zákrokem nedovolil. A to se opakovalo znovu pár minut po začátku druhého poločasu. Kolumbijec pálil ve velké šanci, Čech ale skokem lapil.

Mezitím dokázal český brankář zlikvidovat i střelu aktivního Ribéryho. V tu chvíli vypadal neprůstřelný, čehož si byli v Bayernu dobře vědomi. „Čech musel v létě sledovat videa Manuela Neuera,“ pobavil oficiální účet klubu na Twitteru.

To ostatně Čech podpořil v 65. minutě, když zhatil šanci Bayernu výběhem daleko za své pokutové území. O šest minut později měl padla, trenér Arséne Wenger se ho rozhodl vystřídat.

A závěr zápasu patřil právě Arsenalu. Ten nejdřív přežil několik šancí soupeře, aby nakonec v 94. minutě vyrovnal po parádním brejku záložník Iwobi. To už byl muž zápasu Petr Čech na lavičce. Na remíze měl ale obrovský podíl.

Každopádně se šlo na penalty. A tam zase zazářil Čechův náhradník Emiliano Martinez, který za svá záda pustil jen dva z pěti pokusů hráčů Bayernu. Arsenal tak pokutové kopy opanoval.


Góly

Domácí: 9. Lewandowski

Hosté: 90+4. Iwobi

Sestavy

Domácí: Starke (46. Früchtl) – Rafinha (75. F. Götze), Hummels, Alaba, Bernat – Javi Martínez (46. Coman), Tolisso (75. Dorsch) – Ribéry (75. Friedl), T. Müller (46. Sanches), James Rodríguez (65. Pantovič) – Lewandowski (65. Wintzheimer).

Hosté: Čech (71. E. Martínez) – Bielik (46. Walcott), Elneny, Monreal – Coquelin (46. Willock), Maitland-Niles, Xhaka (62. Ramsey), Kolašinac (43. Nelson) – Özil (46. Iwobi), Welbeck (72. Nkhetiah) – A. Lacazette (46. Bramall).

Náhradníci

Domácí: Götze, Dorsch, Coman, Sanches, Früchtl, Hofmann, Pantovič, Wintzheimer, Friedl

Hosté: Ramsey, Ospina, Oxlade-Chamberlain, Martínez, Iwobi, Walcott, Willock, Nelson, Malen, Nkhetiah, Bramall

Karty

Domácí: Javi Martínez

Hosté: Coquelin, Elneny, Willock

Rozhodčí

Xing – Čeng, Fei

Stadion

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud