28. května 2007 • 00:00

Musí to být jízda!

Autor:
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bráně pražské Sparty se Jaromír Blažek (34) poprvé objevil v roce 2000. Dnes, po dlouhých sedmi letech, se v letenském rudém dresu představí po dvě stě osmdesáté druhé - a definitivně naposledy.



V bráně pražské Sparty se Jaromír Blažek (34) poprvé objevil v roce 2000. Dnes, po dlouhých sedmi letech, se v letenském rudém dresu představí po dvě stě osmdesáté druhé - a definitivně naposledy. Jak se cítíte před posledním zápasem v dresu Sparty? "Samozřejmě se těším na utkání. Doufám, že se nám to povede... ...a pak spokojeně odejdu." Bavil jste se o zápase doma s manželkou? "Manželka na fotbal normálně nechodí. Ale teď jsme se bavili, a já jí říkám: Člověče, nechceš jít v pondělí na Letnou? Budu hrát naposledy." A půjde? "Nevím, musí si to rozmyslet. Já bych byl rád, kdyby šla, ale samozřejmě to není podmínka." Norimberk, kam přestupujete, bude hrát v příští sezoně "jen" Pohár UEFA, zatímco Sparta má jisté předkolo Ligy mistrů. Není vám to trochu líto? "Není mi to líto. Já už nějaké kvalifikace o Ligu mistrů odehrál... Prostě budu hrát jinej pohár." Vašemu loučení se Spartou nebude na trávníku přítomen vykartovaný Tomáš Řepka a chybět bude i několik dalších hráčů. V čem to bude proti Mostu jiné? "Škoda, Tomáš teď hraje výborně... Jinak tenhle zápas, to je utkání, které bychom měli vyhrát snad i s dorostenci! To prostě jinak nejde! S absencemi se musíme vypořádat." Jak bude podle vás střetnutí vypadat? "Asi budeme jako obvykle prohrávat nula jedna... (rozesměje se) Ale vážně, bude plný stadion, lidi nás poženou dopředu a my to musíme za každou cenu urvat. Od nás to musí být jízda!" Mimochodem, už víte, co budete dělat v úterý ráno? "No, jelikož budeme, alespoň doufám, v pondělí večer slavit titul, tak se asi probudím s opicí. (opět se směje) Ba ne, na to nebude čas. Je sraz nároďáku a jede se dál. Nějaké oslavy se odbudou až o dovolené. Jestli se nám podaří vyhrát double, tak to bude moje absolutně nejúspěšnější sezona, a to přece za pořádné oslavy stojí! Rozloučit se na vrcholu, tak to má být..."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud