1. června 2007 • 00:00

Liberec našel náhradu za Lavičku

Autor:
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Liberec nebyl dlouho bez hlavního trenéra. Po odstoupení Vítězslava Lavičky se spekulovalo o Zdeňku Ščasném, ale skutečnost je nakonec jiná.



Novým koučem fotbalistů Liberce se dnes stal Michal Zach, který dosud působil jako asistent hlavního trenéra Vítězslava Lavičky. S vedením loňského mistra podepsal smlouvu na dobu neurčitou. Zachovými asistenty budou Josef Petřík a trenér brankářů Milan Veselý. Lavička odstoupil z funkce po skončení první ligy, v níž Slovan neobhájil mistrovský titul a ze čtvrtého místa se kvalifikoval pouze do Poháru Intertoto. Zach přišel do Slovanu v červnu roku 2005. Jako svého asistenta jej tehdy přivedl právě Lavička. "Podepsali jsme pro nás tradiční smlouvu na dobu neurčitou. Ve prospěch Zacha rozhodla znalost týmu a snaha o koncepční práci. Když odcházel Stanislav Griga, tak jeho místo také zaujal asistent Lavička. Je to naše strategie, kontinuita," řekl ČTK mluvčí klubu Lukáš Váňa. "Samozřejmě jsem rád, že dostávám možnost převzít po Víťovi Lavičkovi mužstvo, moc si toho vážím. Nyní budeme řešit záležitosti kolem kádru a přípravy. Každopádně budu chtít pokračovat v práci, kterou jsem začal s koučem Lavičkou a budu se snažit zapracovat do týmu další mladé hráče," řekl ČTK Zach. Osmatřicetiletý kouč v minulosti vedl ve druhé lize Neratovice, Most a Ústí nad Labem, v nejvyšší soutěži bude mezi hlavními trenéry nováčkem. V realizačním týmu Liberce se jinak nic nezměnilo, Zach si ale pravděpodobně přivede ještě jednoho asistenta. Nový trenér už má i představy o posilách. "Ale říkat konkrétní jména nebudu. To samé platí o dalším asistentovi," uvedl Zach s tím, že v příštím ligovém ročníku bude chtít Liberec opět útočit na nejvyšší příčky a z letního Poháru Intertoto se pokusí dostat do Poháru UEFA.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud