2. června 2007 • 00:00

Fotbalové 1. FC Slovácko koupil podnikatel Zemek

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub 1. FC Slovácko, který sestoupil z první ligy, koupil uherskohradišťský podnikatel Zdeněk Zemek. Kontrakt byl podepsán v pátek pozdě večer, píše sobotní vydání Mladé fronty Dnes v příloze Východní Morava.



Fotbalový klub 1. FC Slovácko, který sestoupil z první ligy, koupil uherskohradišťský podnikatel Zdeněk Zemek. Kontrakt byl podepsán v pátek pozdě večer, píše sobotní vydání Mladé fronty Dnes v příloze Východní Morava. Dosavadním vlastníkem 1. FC Slovácko byl pražský právník Jan Řezník, který jej získal v prosinci 2004 od zakladatele klubu Ivo Valenty. Ten jako majitel vlastnických práv na 1. FC Slovácko zprostředkoval nynější prodej Zemkovi a zúčastnil se pátečního rozhodujícího jednání v prostorách uherskohradišťského stadionu. "Jsem rád, že se transakce podařila a klub přešel do rukou podnikatele, který avizuje snahu se co nejdříve vrátit do první ligy," řekl Mladé frontě Dnes Valenta. Šéf holdingu Synot před třemi lety prodal klub v reakci na vývoj korupční aféry, v níž hrál tehdejší 1. FC Synot jednu z hlavních rolí. Do firem Zemkova holdingu Z-Group patří například Železárny Veselí nad Moravou, ČSAD Vsetín či lázeňská sanatoria Miramare v Luhačovicích a Royal Spa v Mariánských Lázních, Velkých Losinách a Ostrožské Nové Vsi. Jeho společnosti zaměstnávají zhruba 7000 lidí. Po odchodu Valenty, který klub sponzoroval desítkami milionů korun ročně, tým postupně opouštěl vydobyté pozice. Vedení prodalo řadu hráčů a pád vyvrcholil letošním sestupem z nejvyšší soutěže. Řezník měl podle MfD potíže se splácením akcií v hodnotě 73 milionů korun, a tak Valenta začal hledat nového zájemce. Už v zimě jednal o převodu vlastnických práv s hulínským podnikatelem Zdeňkem Zlámalem, šéfem fotbalu v Kroměříži. Jednání ale ztroskotala na vysokých dluzích slováckého klubu.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud