18. listopadu 2013 • 17:27

VRBA KONČÍ V PLZNI! A bude volný pro reprezentaci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pavel Vrba má cestu do fotbalové reprezentace volnou. Hlavní kandidát na místo po Michalu Bílkovi využil výstupní klauzuli ve smlouvě mezi jím a Viktorií Plzeň. V mistrovském klubu skončí v polovině prosince.



Vrba byl pro šéfa fotbalové asociace Miroslava Peltu hlavním kandidátem na post reprezentačního trenéra. Ačkoliv to ještě podle jeho pátečního vyjádření vypadalo, že jeho námluvy nebudou úspěšné, nakonec došlo ke zvratu. Vrba využil v poslední možný den dodatek ve svojí smlouvě a z kontraktu se vyvázal.

„Dopis o využití klauzule, která byla do smlouvy přidána na přání Pavla Vrby při jejím posledním prodloužení, byl představitelům klubu doručený s datem 15. listopadu. Dle plného znění tohoto dodatku bude angažmá trenéra Vrby ve Viktorii Plzeň ukončeno 15. prosince,“ informoval tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár. 

Rozchod podle všeho neproběhl ve vzájemné shodě. Dá se tak usuzovat z prohlášení generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka. Vedení Plzně se stavělo proti uvolnění kouče, který klub přivedl k dvěma titulům a k stejnému počtu účastí v Lize mistrů. „Nejedná se v žádném případě o jakoukoliv dohodu mezi Viktorií Plzeň, trenérem Vrbou a třetí stranou. Viktoria Plzeň velmi stála o setrvání Pavla Vrby ve Štruncových sadech, toto stanovisko bylo velmi striktně opakováno všem zájemcům o jeho služby."

Šádek zdůraznil, že odchod z klubu je Vrbovým rozhodnutím. "Využití klauzule je čistě rozhodnutím Pavla Vrby, který dal přednost jiné výzvě. Na základě uzavřených smluv jeho krok respektujeme, ačkoliv ve světle vzájemné komunikace probíhající v minulých týdnech nepopírám obrovské zklamání,“ uvedl Šádek.

Nyní bude muset hledat Vrbova nástupce. "Jakékoliv debaty v tomto směru přijde čas teprve v následujících týdnech,“ dodal Šádek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud