2. září 2014 • 10:25

Zápas pro mír: Maradona, Baggio i Ševčenko ozářili charitativní zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinská legenda Diego Maradona se opět představil v Itálii na fotbalovém trávníku. Bývalá opora Neapole byla jednou z největších hvězd pondělního charitativního utkání v Římě, jehož se zúčastnily další osobnosti jako Roberto Baggio, Andrej Ševčenko či kouč Arséne Wenger.



Duel měl oficiální název "Zápas pro mír" a kromě výzvy k náboženské snášenlivosti měl za cíl získat peníze pro ohrožené děti. Utkání se hrálo pod záštitou papeže Františka, jenž se sice na Olympijském stadionu neukázal, ale v průběhu dne přijal členy obou týmů.

Exhibici zorganizoval bývalý kapitán fotbalistů Argentiny a Interu Milán Javier Zanetti. Podle jeho nadace "Pupi" byl pojmenován jeden z týmů, druhý nesl název papežovy organizace Scholas Occurrentes.

VIDEO: Hvězdy znovu na trávníku

Mužstvo Pupi, jež vedl bývalý kouč Barcelony Gerardo Martino, zvítězilo nad výběrem kouče Arsenalu Wengera 6:3. V obou týmech byli cíleně hráči reprezentující různá náboženství - muslimové, křesťané, židé, hinduisté a buddhisté.

Třiapadesátiletý Maradona odehrál kompletních 90 minut. Postaral se o jeden z vrcholů večera, když krásným lobem přihrál na gól Baggiovi. Několik hodin předtím se i on setkal se svým krajanem papežem a předal mu argentinský dres.

"Dnes se sešly dvě síly, boží ruka a ta papežova," řekl Maradona s narážkou na svůj slavný gól rukou Anglii ve čtvrtfinále MS 1986. "Papež František je mnohem víc než Maradona. On je opravdová hvězda. Vyrůstal jsem mimo církev, protože jsem měl pocit, že nedělá dost pro potřebné, ale s Františkem je to jiné," dodal jeden z nejlepších fotbalistů historie.

Na trávníku se dále objevili například Carlos Valderrama, Diego Simeone, Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, na lavičce byli Samuel Eto'o, Paolo Maldini či Andrea Pirlo.

Slavný Argentinec techniku rozhodně neztratil
Slavný Argentinec techniku rozhodně neztratil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud