10. července 2015 • 20:30

PŘÍPRAVA: Slavia sestřelila regionální klub 8:0, Dukla poprvé padla

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie ve třetím utkání na soustředění v Rakousku rozstříleli Wattens z regionální ligy 8:0 a po dvou remízách 1:1 si na kempu připsali úvodní výhru. Naopak první porážku v přípravě utrpěla Dukla, která podlehla rakouskému Mattersburgu nečekaně vysoko 1:4.



Přestože nový trenér Slavie Dušan Uhrin mladší nechal odpočívat některé opory, Pražané proti týmu z nižší soutěže dominovali. Hattrickem se blýskl senegalský útočník Dame Diop, dvakrát se trefil mladík Souček. Slavia z dosavadních osmi zápasů letní přípravy prohrála jen jediný, soustředění v Rakousku uzavře nedělním soubojem s ruskou Ufou.

Dukla vyhrála všech pět předchozích přípravných utkání, naposledy dokonce nečekaně zvítězila 5:3 ve Skotsku nad mistrovským Celticem Glasgow, ale v dnešním úvodním duelu rakouského soustředění se jí nedařilo. Nováček rakouské ligy využil chyb v obraně Pražanů a nastřílel čtyři góly. Za Duklu se trefil pouze v 79. minutě za stavu 0:3 ve skluzu konžský útočník Manzia.

"Pro nás to bylo velmi prospěšné utkání, které nás po Celticu dostalo zpět na zem. Úvod utkání špatný nebyl, byli jsme aktivnější a nebezpečnější, ale udělali jsme obrovskou chybu, ze které se soupeř dostal do vedení," řekl pro klubový web trenér Dukly Luboš Kozel.

"Pak jsme měli šanci na vyrovnání, ale neproměnili jsme ji a vzápětí se dostal soupeř na dvougólový rozdíl. Druhý poločas byl Mattersburg sebevědomý, hrál, co chtěl a těžil z našich chyb v rozehrávce. Zaslouženě vyhrál," dodal.

Olomouc si po debaklu 1:6 od mistrovského Trenčína spravila chuť a jiný slovenský tým Myjavu rozstřílela vysoko 5:1. Jeden gól si za nováčka české nejvyšší soutěže připsala i nová posila Pavel Moulis. Brno v Rakousku remizovalo s devátým týmem uplynulé sezony tamní ligy Admirou Wacker Mödling bez branek. První půle patřila soupeři, Zbrojovka po změně stran přidala, ale gólu se nedočkala.

Přípravné fotbalové utkání v Jenbachu:

Wattens - Slavia Praha 0:8 (0:6)
Branky: 16., 18. a 58. Diop, 22. a 45. Souček, 21. Voltr, 33. Bazal, 76. M. Červenka.

Sestava Slavie: Hrubeš (46. Řehák) - Mikula, Bílek, Deli, M. Dostál - M. Vukadinovič, Baéz, Souček, Bazal - Voltr (46. M. Červenka), Diop. Trenér: Uhrin ml.

Myjava - Olomouc 1:5 (0:2)
Branky: 61. Pekár - 4. Cana, 45. vlastní Banovič, 57. Moulis, 81. Plšek, 88. Ordoš.

Sestava Olomouce: Buchta - Hála (77. Štěpán), Rajnoch (46. Šindelář), Svozil, Hýbl (77. Zahradníček) - Moulis (77. Navrátil), Plšek, Cana (46. Ordoš), Petr (46. Houska), Falta (77. Vepřek) - Halenár. Trenér: Kalvoda.

Dukla Praha - Mattersburg 1:4 (0:2)
Branky: 79. Manzia - 14. Sprangler, 25. Onisiwo, 60. Höller, 85. Sánchez.

Sestava Dukly: Rada - Miloševič (80. Vrzal), Jeřábek (46. Hlinka), Štetina, Matěj Hanousek (80. Jurendič) - Považanec (60. Gedeon), Marek Hanousek (80. Koval), Čajič (46. Daniel Tetour) - Néstor (60. Berger), Krmenčík (60. Manzia), Přikryl (60. Mareš). Trenér: Kozel.

Admira Wacker - Zbrojovka Brno 0:0

Sestava Brna: Melichárek - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Lacko - Vávra, Zavadil, Zoubele, Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud