31. srpna 2015 • 04:20

Poslední den přestupů: Co se ještě chystá a do kdy mají kluby čas?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Přestupové spekulace jsou v plném proudu, již dnes budou fanoušci v mnohých kauzách chytřejšíPřestupové spekulace jsou v plném proudu, již dnes budou fanoušci v mnohých kauzách chytřejšíFOTO: Koláž iSport.cz

    Chcete svůj tým posílit? Tak rychle, máte poslední hodiny! To platí pro fotbalové kluby v top ligách Evropy, letní přestupové okno se totiž pomalu zavírá. Dají se očekávat velké bomby? A kdo se ještě chystá posilovat? To se dozvíte v našem článku. Podívat se také můžete na to, kdy přesně bude kde přestupům konec.

  • Německo

    Konec přestupové okna: pondělí 31. srpna 18:00:00

    Jako první z velkých evropských lig se uzavře trh v bundeslize. Největší přestup v její historii je již hotový, záložník Kevin de Bruyne přestoupil z Wolfsburgu do Manchesteru City za skoro 2 miliardy korun. Německý klub si jako náhradu vyhlédl Juliana Draxlera ze Schalke 04. Ten vyjde na 36 milionů eur (970 milionů korun).

    Jednu posilu by mohl na poslední chvíli přivést také Bayern Mnichov. Bavorský klub totiž pustil stopera Danteho do Wolfsburgu. Náhradou za Brazilce by se mohl stát Aymeric Laporte z Athleticu Bilbao.

    Julian Draxler je na cestě ze Schalke do Wolfsburgu Julian Draxler je na cestě ze Schalke do WolfsburguFoto EPA

  • Španělsko

    Konec přestupové okna: pondělí 31. srpna 23:59:59

    Dotáhne Real Madrid příchod Davida de Gey z Manchesteru United? To je hlavní otázka posledního dne přestupů ve Španělsku. Pokud by se tak stalo, pravděpodobně opačným směrem zamíří Keylor Navas. Čerstvě pak probleskly zprávy, podle kterých má Real rovněž zájem o levého obránce Liverpoolu Alberta Morena.

    Posily nevyloučili ani v Barceloně, za kterou by ovšem kvůli zákazu přestupů mohl nový hráč nastoupit až 1. ledna. Na seznamu Katalánci mají Nolita ze Celty Vigo. Valencia už příchod stopera Abdenauera z Monaka dotáhla v neděli odpoledne.

    Zamává David De Gea Manchesteru United a půjde do Realu? Zamává David De Gea Manchesteru United a půjde do Realu?Foto Reuters

  • Itálie

    Konec přestupové okna: pondělí 31. srpna 23:59:59

    Do poslední chvíle bude zamotaná situace kolem Interu Milán. O útočníka Maura Icardiho má totiž zájem Arsenal, italský klub ale bude bojovat za jeho udržení. Zároveň by rád přivedl z Liverpoolu Fabia Boriniho. Jistý je pak již příchod Ivana Perišiče z Wolfsburgu.

    Ivan Perišič přestoupil do Interu Milán Ivan Perišič přestoupil do Interu MilánFoto Twitter.com

  • Anglie

    Konec přestupové okna: úterý 1. září 19:00:00

    V Anglii mají o necelý den více času než v dalších top evropských ligách. O obchodech napříč Evropou každopádně bude muset být rozhodnuto. Na rozlousknutí čeká především kauza brankáře United Davida de Gey a Realu Madrid.

    Manchester dal povolení k odchodu útočníkovi Chicharitovi, o kterého má zájem hned několik evropských klubů. Zároveň se spekuluje o tom, že by trenér Van Gaal přeci jen ještě posilu na hrot rád přivedl. Ve hře je mladý Anthony Martial z Monaka.

    Útočníka shání také Arsenal, který má kromě Icardiho z Interu velký zájem o Édinsona Cavaniho z PSG. Pokud bude chtít tohoto elitního střelce získat, bude ovšem muset dát pořádně tučnou nabídku.

    Aktivní se chystá být také Tottenham Hotspur. „Kohouti“ by rádi dotáhli příchod Alexandre Pata se Sao Paula. Na odchodu pak může být Moussa Dembélé, kterého chce Tottenham prodat. Zájem má Neapol.

    A v neposlední řadě bude zajímavé sledovat situaci kolem dvou českých útočníků. Matěj Vydra z Watfordu i Libor Kozák z Aston Villy ve svých klubech nehrají a mohli by zamířit na hostování. O Vydru je zájem hlavně ve druhé anglické lize, o Kozáka se přihlásil bundesligový Mainz.

    Matěj Vydra by mohl opustit Watford, kde s ním příliš nepočítají Matěj Vydra by mohl opustit Watford, kde s ním příliš nepočítajíFoto profimedia.cz

  • Česko

    Konec přestupové okna: úterý 22. září 23:59:59

    V Česku mají kluby na obchodování ještě hodně času. Hlavní přestupy ale již všichni udělali. Největším přestupem je nyní určitě možný přesun kapitána Baníku Ostrava Michala Frydrycha do pražské Sparty.

    „Stále není nic rozhodnuto,“ sdělil deníku Sport šéf Baníku Petr Šafarčík. A zároveň dodal, že poslední klub tabulky plánuje i posily. „Máme nyní v hledáčku 4-5 zkušených hráčů. S tím, že když se podaří dotáhnout dva až tři příchody, budeme spokojeni.“

    S příchodem nového trenéra Karla Krejčího pravděpodobně padl odchod zkušeného stopera Václava Procházky z Plzně. Naopak stále ve hře jsou možné odchody záložníka Zmrhala a útočníka Škody ze Slavie. Pražský klub by pak mohl i některé hráče ještě přivést.

    Celá Slavia doufá, že útočník Milan Škoda zůstane Celá Slavia doufá, že útočník Milan Škoda zůstaneFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Kdy končí přestupy v dalších ligách?

    Francie 31. srpna, 23:59:59
    Turecko 31. srpna, 23:59:59
    Nizozemsko 31. srpna, 23:59:59
    Polsko 31. srpna, 23:59:59
    Portigalsko 31. srpna, 23:59:59
    Belgie 31. srpna, 23:59:59
    Rusko 1. září, 23:59:59
    Skotsko 31. srpna, 23:59:59
    Švýcarsko 31. srpna, 23:59:59
    Slovensko 6. září, 23:59:59

    Opustí útočník Édinson Cavani PSG? Spíše ne Opustí útočník Édinson Cavani PSG? Spíše neFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud