12. září 2007 • 00:00

Zlínští fotbalisté vypadli z poháru

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Tescomy Zlín jsou třetím prvoligovým týmem, který vypadl ve druhém kole Poháru ČMFS. Momentálně pátý celek nejvyšší soutěže prohrál na půdě druholigového Třince.



Fotbalisté Tescomy Zlín prohráli v druhém kole Poháru ČMFS v Třinci na penalty 4:5 a jsou po Olomouci a Ostravě třetím prvoligovým týmem, který se soutěží rozloučil. V normální hrací době skončil zápas nerozhodně 1:1 a rozhodnutí padlo až v šesté sérii penalt: zlínský Zbožínek neproměnil, naopak Brezničan překonal brankáře Baránka a zajistil Třinci postup. Zlínu přitom vyšel vstup do utkání a už v 5. minutě po akci Zúbka se Žůrkem doklepl míč do prázdné branky Malár. Třinci se ale podařilo v 26. minutě vyrovnat, po chybě hostující obrany skóroval Malíř. Od té doby už domácí fotbalisté, kteří hráli poprvé pod vedením nového trenéra Miroslava Kouřila, diktovali tempo a soupeře nepustili do žádné vážnější šance. "Brzy jsme sice získali náskok, Třinec ale využil nedůraznou hru naší obrany a vyrovnal. Ve druhém poločase nás soupeř přehrál a zaslouženě postoupil," řekl po utkání novinářům trenér Zlína Pavel Hoftych. Třinec se v třetím kole utká se Slováckem. Exligová Příbram nezaváhala a na půdě druholigového nováčka z Krče vyhrála 3:1. Hosty poslal do vedení akrobatickou hlavičkou Brazilec Jales, a i když domácí těsně před přestávkou vyrovnali, další přesná hlavička příbramského Milutinoviče a gólová pojistka z kopačky Klesy posunula do třetího kola Příbram. Středočeský celek se může těšit v dalším kole na prvoligovou Viktorii Plzeň. V druhém kole poháru ještě zbývá sehrát utkání Bohemians Praha - Kladno, které je na programu ve středu 19. září od 16:30.


Výsledky - 2. kolo: Třinec - Tescoma Zlín 1:1 (1:1), na penalty 5:4
Branky: 26. Malíř - 5. Malár. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. Diváci: 821.
Sestava Zlína: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Vrtělka, Zúbek (66. Konečník), Zapletal (81. Pazdera) - Malár, Žůrek. Trenér: Hoftych. Sparta Krč - Marila Příbram 1:3 (1:1)
Branky: 43. Malina - 27. Jales, 54. Milutinovič, 82. Klesa. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Teuber. ČK: 52. Waldhauser (Krč). Diváci: 128. Program 3. kola (26. září):
Dukla Praha - Sparta Praha, SK Líšeň - Slavia Praha, Jihlava - 1. FC Brno, Cheb - Dynamo České Budějovice, Rýmařov - Slovan Liberec, HFK Olomouc - FK Teplice, Slovácko - Třinec, Kolín - FK Mladá Boleslav, Konice - Fulnek, Karviná - Frýdek-Místek, Příbram - Viktoria Plzeň, Hradec Králové - vítěz Kladno/Bohemians Praha, Třeboň - Jablonec, Náchod-Deštné - Viktoria Žižkov, Břeclav - Bohemians 1905, Chomutov - Most.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud