Stanislav Hrabě
23. září 2015 • 20:52

Panenka a Šmicer popřáli pivu z prvního letošního chmele hodně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší sudičky by nikdo nenašel. Hodně štěstí nové sezoně piva při slavnostním narážení sudu limitované várky Gambrinus První chmel v restauraci U Pivrnce v Praze popřály i fotbalové legendy Antonín Panenka, Vladimír Šmicer a olympionik v jízdě na saních Petr Urban, autor kreslené postavičky Rudy Pivrnce.



„Co nejvíce prázdných půllitrů,“ popřál Vladimír Šmicer, vicemistr Evropy 1996, prvnímu výstavu z letošní sklizně žateckého chmele, chlouby českých zemědělců. „Alkohol přece ke sportu nepatří,“ pozastavil se chvilku nad svou účastí evropský šampion 1976 Antonín Panenka. Pak se však s přáním přidal: „Škoda, že nehrajeme takový fotbal, jako vaříme pivo!“ Ihned ovšem dodal, že tím myslí reprezentaci, nikoli Bohemians Praha, kde je prezidentem. „Jsem nejlepší konzument piva ze všech olympioniků,“ upozornil na svou vášeň sáňkař Petr Urban.

Operní pěvec Vratislav Kříž, Antonín Panenka, sládek Pavel Zítek, Petr Urban, herec Pavel Nový a Vladimír ŠmicerFoto Richard Dvořák

Největší odborník na zlatavý mok se ukázal Antonín Panenka. „Při praktických zkouškách jsem měl úkol narazit sud piva,“ vzpomněl na studentská léta na hotelové škole v Poděbradech. „Samozřejmě za jedna,“ pochlubil se i svou zručností. Tyto znalosti v angažmá v Rapidu Vídeň moc uplatnit nemohl. „Spoluhráči pořád řvali, jakou mají žízeň, pak jsme zašli po tréninku a dali si jedno malé,“ připomenul rakouské zážitky. „Přijel za mnou ovšem brácha, který profesí proplachoval trubky a řekl jim, že má rekord 40 piv. Okamžitě jsem stoupl v mančaftu v ceně,“ přiznal.

„Dej mu štěstí,“ zapěl školeným hlasem operní zpěvák Národního divadla Vratislav Kříž, který několikrát předzpívával hymny před mezistátními fotbalovými zápasy. Na pivo nedá dopustit. „Prospívají hlasivkám,“ sdělil a notně se napil.

„Dny českého bereme jako svátek všech pivařů,“ pozval všechny k orosenému půllitru Pavel Zítek, sládek pivovaru Gambrinus. „Loňská várka prvního chmele se vypila v hospodách bleskurychle, a tak jsme jí letos uvařili raději o něco víc,“ ubezpečil konzumenty, že piva bude dost.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud