14. října 2015 • 05:00

Hradečtí Votroci slaví 110 let knihou Černobílá historie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct desetiletí už jsou na mapě českého fotbalu Votroci z Hradce Králové. Výročí 110. založení klubu si připomínají mimo jiné vydáním knihy Černobílá historie, kterou začnou prodávat ve fanshopu při dnešní dohrávce 7. kola FNL proti Varnsdorfu.



Hradečtí fanoušci si v ní na více než 360 stranách můžou přečíst o všech slavných i neslavných obdobích klubu od jeho vzniku - například o titulu v roce 1960 a zápasech s Barcelonou v Poháru mistrů, o působení Josefa Bicana u soutoku Labe s Orlicí, o talentovaném brankáři Václavu Opltovi, který zemřel po zranění, jež utrpěl při zápase, nebo z novější doby o pohárovém tažení v roce 1995.

Příběhy, které vypráví spousta pamětníků z řad hráčů a trenérů, jsou doprovázeny množstvím fotografií, mnohými dosud nepublikovanými. Součástí knihy je i rozsáhlá statistická příloha.

Na dnešním zápase s Varnsdorfem bude knihu prodávat za akční cenu 399 korun přímo trojice autorů, z nichž jedním je redaktor iSport TV Michal Petrák. S ním spolupracovali hradečtí fanoušci Jiří Rádl a Tomáš Rademacher. Cena knihy v běžné distribuci bude o sto korun vyšší.

Knihu pokřtil Ladislav Pokorný, který v dresu Hradce Králové vyhrál v roce 1960 mistrovský titul
Knihu pokřtil Ladislav Pokorný, který v dresu Hradce Králové vyhrál v roce 1960 mistrovský titul

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud