18. září 2007 • 00:00

Premiéru Slavie rozhoduje Portugalec

Autor:
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie se sestavu pro první utkání v základní skupině Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť dozví až zítra, ale sudího pro úvodní duel už znají.



Portugalský rozhodčí Olegário Benquerenca bude řídit středeční premiéru fotbalistů Slavie Praha v základní skupině Ligy mistrů proti týmu Steaua Bukurešť. Pro sudího, který za měsíc oslaví 38. narozeniny, to bude teprve páté utkání v prestižní soutěži. V mezinárodních soutěžích se ale pojišťovák z Leiry představí už ve 24. utkání, pouze jednou však měl dosud možnost rozhodovat zápas českého týmu. Před šesti lety řídil duel Synotu proti Rennes v Poháru Intertoto, který moravský celek vyhrál 4:2. Jeho zatím posledním duelem v Lize mistrů byl loni v prosinci zápas Galatasaray Istanbul - Liverpool (3:2), posledním mezinárodním utkáním pak červnový kvalifikační zápas Německo - Slovensko (2:1). Ve své kariéře Benquerenca zažil i nepříjemné chvíle. Před třemi lety totiž rozhodoval utkání portugalské ligy, v němž zkolaboval maďarský útočník Benfiky Lisabon Miklós Fehér, který následně zemřel na selhání srdce. Asistenty v zápase Slavia - Steaua budou jeho krajané José Cardinal a Bertino Cunha Miranda, čtvrtým sudím je Paulo Pereira. Delegátem bezpečnosti utkání je Gruzínec David Petriašvili, nad sudími bude dohlížet Stefano Braschi z Itálie.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud