19. září 2007 • 00:00

Kuncla bolí po kolapsu hlava

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Scéna podobající se nedávné situaci ve španělské lize, kdy zkolaboval přímo na hřišti obránce Sevilly Antonio Puerta, se odehrála v Brně při dohrávce s Teplicemi.



Scéna podobající se nedávné situaci ve španělské lize, kdy zkolaboval přímo na hřišti obránce Sevilly Antonio Puerta, se odehrála dnes večer v Brně při ligové dohrávce s Teplicemi. Fotbalisté se vydali na poločasovou přestávku do šaten, když se najednou na trávník zhroutil třiadvacetiletý brněnský obránce Martin Kuncl. Příčiny lékaři zjišťují, hráč zůstane na pozorování přes noc v nemocnici. "Sám ani nevím, jak se všechno přihodilo. Zamotala se mi hlava a spadl jsem. Vůbec nic jsem pořádně neviděl. Byl jsem z této situace vyděšený, měl jsem problémy s viděním. V šatně jsem dostal nějaké prášky, stav se začal zlepšovat," popisoval Kuncl pro ČTK tichým hlasem zhruba dvě a půl hodiny po kolapsu. Proti Teplicím dnes nastoupil k 27. prvoligovému zápasu. Stále ještě v červeném dresu a trenýrkách ležel se zatejpovaným pravým kotníkem na nemocničním vozíku ve Vojenské nemocnici, kde jej doprovázela přítelkyně. Čekali na poslední neurologické vyšetření. "Ještě teď mám špatné periferní vidění na pravé oko a bolí mě strašně hlava. Nic podobného se mi nestalo. Jsem z toho, co se mi přihodilo, překvapený," vykládal Kuncl, když už měl za sebou interní vyšetření včetně EKG, odběrů, vyšetření mozku a krční páteře. Po příčinách kolapsu mladého fotbalisty lékaři pátrají. "Diagnóza teprve stanovujeme," uvedl pro ČTK lékař brněnského týmu Jan Ulbrych, podle jehož názoru byla poruch spojena spíše s neurologickou problematikou, kterou provázely potíže s oboustranným periferním viděním. "Martin měl mravenčení pravé strany obličeje a obou horních končetin. Více bude jasné po neurologickém vyšetření. Po kardiopolní stránce jsou výsledky vyšetření dobré," dodal Ulbrych. Podobnost s případem Španěla Puerty, který zemřel na selhání srdce, by podle něj neměla připadat v úvahu. Přesto zůstane Kuncl na pozorování v nemocnici přes noc. "V minulosti Kuncl trpěl migrénami, jeho případ potřebuje větší došetření. Dnes se mohlo jednat o silnější atak migrény vyvolaný větší námahou při zápase. Podobný stav prý Martin prodělal už před dvěma až třemi lety," dodal Ulbrych.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud