11. ledna 2016 • 21:20

Oceněný kouč nesmí odejít z Chile. Cítím se jako rukojmí, zuří

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský trenér Jorge Sampaoli chce odejít od fotbalové reprezentace Chile, ale šéf svazu ho nechce pustit. Úspěšný kouč, jenž se vešel mezi nejlepší světovou trojici v anketě FIFA, se podle svých slov cítí jako rukojmí.



Pětapadesátiletý Sampaoli dovedl loni fotbalisty Chile k triumfu na jihoamerickém šampionátu. U reprezentace má smlouvu do roku 2018, ale sám chce odejít. Spekuluje se o tom, že by se po sezoně mohl stát nástupcem dočasného kouče Guuse Hiddinka v Chelsea.

Sampaoliho touhu po odchodu údajně podnítilo i to, že v listopadu kvůli obvinění z korupce odstoupil šéf chilského svazu Sergio Jadue. "V takovém prostředí už nechci pracovat, dokonce ani žít," řekl Sampaoli.

Jadueův nástupce Arturo Salah však nechce o odchodu úspěšného kouče ani slyšet. "Myslel jsem, že mě pochopí a nechá mě jít. Byl jsem překvapen jeho rozhodnutím držet mě jako rukojmí proti mé vůli. Jsem z toho zklamaný a za těchto podmínek nemůžu pokračovat v trénování, když jsem myšlenkami jinde," řekl kouč, jenž vede Chile od prosince 2012.

Podle chilských médií by musel Sampaoli v případě odchodu zaplatit smluvní pokutu ve výši šesti milionů dolarů. Argentinec obsadil za loňský rok třetí místo v anketě FIFA o nejlepšího trenéra světa za Španěly Luisem Enriquem a Pepem Guardiolou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud