26. května 2016 • 22:45

Přemožitelky slávistek slaví. Lyon potřetí vyhrál Ligu mistryň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Olympique Lyon porazily ve finále Ligy mistryň po penaltovém rozstřelu Wolfsburg a soutěž vyhrály potřetí v historii. Zároveň svému soupeři oplatily tři roky starou finálovou porážku. V normální hrací době skončil zápas 1:1, v prodloužení gól nepadl.



V šestém francouzsko-německém finále za posledních sedm let se ve 12. minutě ujal vedení Lyon díky trefě Norky Ady Hegerbergové, s 13 brankami nejlepší střelkyně soutěže. Dvě minuty před koncem základní hrací doby ale vyrovnala hlavou Alexandra Poppová. V penaltovém rozstřelu zaváhala na straně Lyonu jen první hráčka, zatímco v dresu Wolfsburgu poslední dvě.

Lyon, který ve čtvrtfinále vyřadil po výsledcích 9:1 a 0:0 českého mistra Slavii Praha, slaví třetí titul po letech 2011 a 2012. Wolfsburg mohl v případě úspěchu získat třetí triumf v posledních čtyřech letech.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud