5. září 2016 • 16:22

Do Monaka vezme legendární útočník Jan Koller mladé slávisty!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáctý ročník fotbalového prestižního turnaje E.ON Junior Cup pro hráče do 10 let ovládli hráči Slavie, kteří v dramatickém finále zdolali Borussii Dortmund 3:2 po penaltovém rozstřelu. Získali tak hlavní cenu, pětidenní pobyt v Monaku v doprovodu bývalé reprezentační hvězdy Jana Kollera.



Nejlepší střelec historie české fotbalové reprezentace je patronem turnaje už tři roky, aktivně se zapojuje do organizování prestižní akce a právě díky němu se turnaje zúčastnily i mládežnické týmy evropských velkoklubů – Borussie Dortmund nebo Monaka. „Na pořádání turnaje se už hodně osobně podílím, není to jen na mé tváři nebo jménu. Ta práce mě baví,“ říká dvoumetrový kanonýr.

Slavia se s Dortmundem utkala již v základní skupině, kde utkání skončilo bezbrankovou remízou. Finálový zápas začali lépe sešívaní, když se dostali do vedení 2:0, jenže německému soupeři se podařilo nejdříve z penalty snížit, a pak v samotném závěru utkání vyrovnat. O vítězi tak musely rozhodnout pokutové kopy.

„Stejně jako ve skupině to byla válka. Dortmund je výborný tým a jediná šance jak proti němu uspět bylo vyrovnat se mu v soubojích. Jde z něho respekt a oprávněně. Na penalty kluci chodí podle toho, jak se aktuálně cítí. Byl to velmi náročný turnaj, ale pro děti je to událost, na kterou se těší celý rok. Sice jsou ty tři dny strašně náročné, ale po výhře se kluci dokáží rychle zregenerovat,“ řekl trenér Slavie Michal Novák.

Slavia si na energeticky úsporném E.ON Stadionu v Roudném vybojovala pobyt v Monaku v doprovodu Jana Kollera, kam pojede za tři týdny. „Kluci to věděli a motivovalo je to. Měli to v hlavě už od začátku přípravy,“ dodal s úsměvem Novák.

Výsledky – finále:

Slavia- Borussia Dortmund 3:2 po pen., o 3. místo: Plzeň-Brno 1:7. Semifinále: Slavia-Plzeň 6:1, Dortmund-Brno 4:1. O 5. místo: Xaverov-Bohemians 2:1. O 7. místo: Baník Ostrava-Sparta 0:1 p.

Témata:  Jan Koller
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud