6. prosince 2016 • 15:15

Baník a hokejové Vítkovice obdarovaly děti i dětskou kliniku

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpříjemnit Mikuláše dětem, které neměly to štěstí a kvůli hospitalizaci nemohly tradiční předvánoční svátek strávit se svými rodinami, se rozhodli někteří fotbalisté Baníku společně s hokejisty Vítkovic. Nejenže v pondělí navštívili Dětskou kliniku Fakultní nemocnice v Ostravě a předali dětem drobné dárky. Přispěli navíc finančními částkami na zlepšení vybavení dětských heren dětské kliniky.



„Kdy jindy bychom se měli takhle spojit a udělat společně radost, když ne ve chvíli, kdy jde o děti?“ pravil Rostislav Olesz, vítkovický hokejista.

„Je to pomoc jim a regionu, ze kterého jsme vzešli a kterému bychom taky měli něco vrátit. Proto je dobře, že jsme u toho byli jak my z Vítkovic, tak kluci z Baníku, ale třeba kluci ze skupiny Kryštof, kteří se té akce taky zúčastnili,“ řekl Olesz, jehož Vítkovice přispějí na vylepšení vybavení kliniky výtěžkem z dražby hokejové helmy, v níž nastupoval obránce Jan Výtisk.

Fotbalisté Baníku přispěli sumou, kterou vybrali v šatně mezi sebou. Role výběrčího se ujal gólman Petr Vašek. „Vybrali jsme docela hezkou částku a to jsem moc rád. Jsou prostě věci, které jsou naprosto samozřejmé,“ řekl Vašek, který před dětmi působil poněkud nesměle.

A držel se v nemocnici trochu stranou. „Už jsem o sobě párkrát slyšel, že vypadám jako čert. Tak jsem ty děti nechtěl moc lekat,“ vysvětlil Vašek, proč nechal předávání dárků hospitalizovaným dětem raději na jiných.

„Chci poděkovat všem, baníkovcům, hokejistům Vítkovic, skupině Kryštof i dalším společnostem nebo jednotlivcům, kteří dětem nebo přímo dětské klinice věnovali finance nebo konkrétní dary. A přála bych si, aby se lidé ze všech oblastí, kteří v tomto regionu působí, semkli touto dobou každým rokem a aby u nás vnikla nová tradice,“ pravila k věci Monika Matulová, organizátorka pondělního mikulášského nadělování.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud