11. listopadu 2008 • 09:21

Nelegální sázky na fotbal zaplavují svět

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příjmy ze sázek na fotbal po celém světě se ročně pohybují kolem 350 miliard dolarů, téměř třetinu této částky přitom tvoří nelegální sázky.



Na kongresu v Curychu to uvedli experti organizace Early Warning System (EWS), kterou mezinárodní fotbalová federace FIFA založila pro boj s nelegálními sázkami.

"Podle průzkumů jde o více než 100 miliard dolarů a jedná se o příjmy nelegálního asijského sázkařského trhu," řekl agentuře Reuters šéf strategického oddělení EWS Wolfgang Feldner. "Chceme bojovat hlavně s Asií, protože sázení v Evropě je hodně kontrolováno, existuje spousta zákonů a pro boj s nelegálními sázkami se dělá hodně," dodal.

Navzdory tomu je však největším problémem vyšetřovatelů najít důkazy pro spojení nelegálních sázek s ovlivňováním zápasů. "V uplynulých dvou sezonách byly výsledky více než 25 zápasů spadajících pod UEFA velmi pravděpodobně zmanipulovány. Ale vyšetřování stále pokračuje," uvedl Carsten Körl, šéf společnosti Sportradar, která sázení monitoruje.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud