1. března 2010 • 17:58

Zidane: Omluvit se Materazzimu? Raději umřu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý slavný fotbalista Zinédine Zidane rozhodně nemá v plánu se omluvit Marku Materazzimu za úder hlavou z finále mistrovství světa před čtyřmi lety. Někdejší kapitán francouzské reprezentace prý radši umře, než aby něco takového udělal.



"Samozřejmě, že si ten úder vyčítám," řekl sedmatřicetiletý Zidane španělskému deníku El País. "Ale kdybych se omluvil, uznal bych tím, že to, co udělal, bylo normální. A to rozhodně nebylo," uvedl.

"Po zápase jsem se omluvil spoluhráčům. Ale ne jemu. Nikdy, nikdy. Přišel bych o čest, radši bych zemřel," dodal trojnásobný nejlepší fotbalista světa.Zidane neunesl ve finále šampionátu v Německu Materazziho nadávky na adresu matky a sestry a udeřil italského obránce hlavou do hrudi.

Od rozhodčího dostal červenou kartu a Francie bez svého kapitána prohrála v penaltovém rozstřelu.

"Takové věci se na hřišti stávají běžně. Matku mi při zápasech uráželi mockrát a nikdy jsem nereagoval. Ale tehdy jsem to už nemohl vydržet. Měl bych se za to omluvit? Ne. Kdyby to byl Kaká, normální slušný kluk, omluvil bych se. Ale ne tomuhle," dodala bývalá hvězda Juventusu a Realu Madrid, která po MS v Německu ukončila kariéru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud