František Suchan
26. února 2015 • 22:10

Budějice, město hokeje… Motor hnala opět šestitisícová návštěva

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové znovuzrození slavné značky na jihu Čech graduje v play off. Pátý díl vyhecovaného prvoligového čtvrtfinále Motoru s Benátkami přilákal ve čtvrtek do ochozů Budvar arény přes 6 300 fanoušků. Domácí je potěšili jednoznačným smáznutím zpupného soka 7:0.



Rána na mantinel. A ještě jedna. Srážka, pošťuchování. Co chvíli další mela. Nehrozí, že by někdo před protihráčem zabrzdil nebo vykroužil oblouček. V prvoligové sérii Motoru s Benátkami to lítá od prvního zápasu, navzdory jasnému skóre byl pěkně ostrý i ten poslední…

A co je hlavní, bavil napěchované tribuny. Živé modrožluté barvy s výrazným „M“ vířily v rytmu narůstajícího skóre, tisíce hlasivek si žádaly desítku na ukazateli skóre. Ve městě, které před dvěma lety přišlo o extraligu nikoliv sportovní cestou, ovšem předchozí roky jako by si ji v odevzdané atmosféře ani nevážilo, se zase podařilo zažehnout ledovou vášeň.

„Tohle je něco úžasného, neskutečného. Fanoušci jsou naším šestým hráčem, je skvělý pocit před takovou kulisou hrát,“ žasnul nad podporou útočník Martin Heřman, nejvýraznější hráč čtvrteční partie, v níž zazářil dvěma góly a asistencí. „Lidi jsou ohromně emotivní, dokážou nás správně vybudit. Patří jim velký dík,“ děkoval.

Podobná slova u kabiny celku z jihočeské metropole slyšíte celou sezonu. Místní se pro tým opět nadchli, v základní části jich chodilo v průměru 4 a půl tisíce, tedy solidní návštěva i na extraligu. Už na první duel play off tu bylo přes šest tisíc. Neúnavní kotelníci navíc tradičně vyrážejí i na venkovní zápasy, ať už je sněhová kalamita nebo rozkopaná dálnice.

Hokejisté Motoru se jim odvděčují perfektními výkony, druhou sezonu v první lize zakončili na druhém místě a v play off se teď zatím zdatně perou s odhodlanou tvrdostí Benátek. Za to jim ve čtvrtek ve finiši duelu tleskala nejvyšší návštěva, jaká tu na první ligu za poslední dva roky přišla, přesně 6 308 lidí, skoro vyprodáno.

„Budějice, město hokeje,“ skandovali po právu fanoušci, zatímco téměř komplet osazenstvo publika poskakovalo v rytmu rozjařeného pokřiku. Hopsali i někteří securiťáci. „Já zrovna seděl na trestné, tak jsem to sledoval. Bylo to moc hezký,“ usmál se Heřman.

On a jeho parťáci dělají fandům z jihu Čech radost, a pokud dotáhnou v neděli sérii na ledě Benátek, můžou se těšit na další bouřivou kulisu, tentokrát semifinálovou.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud